Select Page

Elementum, festivalul pentru familii care se încăpățânează să reziste pandemiei. Își ține publicul „în priză” cu ajutorul mini edițiilor

Elementum, festivalul pentru familii care se încăpățânează să reziste pandemiei. Își ține publicul „în priză” cu ajutorul  mini edițiilor

Elementum, festivalul pentru familii, organizat pentru prima dată în 2019, a fost puternic lovit de pandemia de Coronavirus. Însă, la finalul verii 2021, brandul Elementum este mai puternic decât oricând. Mai ales că pune mai presus de orice siguranța fanilor săi.

La final de vară, la Lake View – beach, burgers & bar, într-un loc neconvențional, pe malul lacului Someșul Cald, tocmai s-a încheiat o ediție mini Elementum. Aici, unde se întâlnesc toate cele patru elemente ale Universului: apă, aer, pământ, foc, timp de două zile atmosfera a fost una perfectă pentru conectarea în familie.

miniELEMENTUM, pe malul lacului Someșul Cald

Elementum mini, dar cu impact mare

Atunci când s-au văzut nevoiți să reprogrameze nu una, ci două ediții ale festivalului, organizatorii au decis să mențină spiritul Elementum viu prin organizarea unor ediții mai mici, dar cu toate „ingredientele” festivalului mare.

Așa s-a născut miniElementum, un festival de dimensuni mai reduse, dar unde familiile au găsit bună dispozițe, moduri diferite de distracție, pentru toți membri, de la mic la mare, ateliere de creație, spectacole, teatru de păpuși, Euritmie, magie, show-uri cu zâne și mini conferințe informative.

Relaxare, distracție, informații, în același festival, la mini Elementum

Cum s-a distrat lumea la mini Elementum

Chiar dacă vremea părea mai mult de toamnă, decât de sfârșit de vară, în prima zi a mini festivalului, oamenii s-au putut bucura de soare, s-au relaxat și s-au distrat. Iar cei mici, au intrat în lumea bucuriilor pentru că au avut la dispozișie spectacole de Euritmie adaptate pentru copii, spectacole de magie, sesiuni de joacă marca Circus Fairies, distracție pe apă, cu bărci, hidrobiciclete și un întreg parc nautic gonflabil, desfășurat pe lacul Tarnița.

miniELEMENTUM într-un loc neconvențional

Adulții, la rândul lor, s-au bucurat de tot ce le-a oferit natura și organizatorii mini Elementum: mâncare, socializare, distracție pe apă și mini sesiuni de conferințe ȘtiriMed, cu informații de interes pentru familii: adaptarea copiilor în colectivitate, respectiv demonstrații pentru acordarea primului ajutor.

Diana Gordan discută cu părinții la mini Elementum, despre (re)adaptarea copiilor la grădiniță
Dr. Carmen Balog vorbește la mini Elementum despre cum să acordăm primul ajutor
La mini Elementum, părinții, dar și copiii învață practic, ghidați de medic, cum să acorde primul ajutor

Am putea spune că singurul incovenient a fost ploaia din ziua a doua a evenimentului. Însă, unul dintre cele patru elemente de bază ale festivalului este… apa. Așa că ploaia a fost prilej de distracție și creativitate pentru copii și clipe de relaxare, cu un ceai cald în față, pentru părinți.

Joaca în ploaie e mai distractivă la mini Elementum

„După două ediții anulate am vrut să fim aproape de familiile Elementum. Prezența noastră la Smida Jazz Festival și mini ediția festivalului de la LakeViewbeach,burgers and bar sunt modul nostru de a spune publicului “suntem aici și mergem mai departe”. Provocator a fost să avem o nouă locație și să fim siguri ca oamenii se simt în siguranță să participe la eveniment. Evident, vremea e mereu o provocare pentru acest tip de eveniment dar am fost pregătiți și determinați să ducem miniELEMENTUM până la capăt.”

spune Annamaria Crainic, creatoarea Elementum

Elementum se pregătește pentru ediția mare

Mini edițiile Elementum nu s-au încheiat încă, deoarece vor fi prezente și în cadrul Wonderpuck, Festivalul Internațional Stradal, ce va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 9 – 12 septembrie.

Organizatorii sunt, însă, în toiul pregătirilor pentru marea ediție Elementum din 2022. Și, chiar dacă nu vor să dezvăluie încă detalii, spun că vor reveni în curând cu informații proaspete.

mini Elementum se pregătește să (re)devină mare, în 2022

About The Author