Selectați pagina

Cum a reușit un Târg de Crăciun din România să ajungă în competiția pentru cel mai frumos târg din Europa. Concurează cu Viena, Budapesta sau Zagreb

Cum a reușit un Târg de Crăciun din România să ajungă în competiția pentru cel mai frumos târg din Europa. Concurează cu Viena, Budapesta sau Zagreb

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este singurul din România care concurează pentru titlul de cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. O asociație europeană cu sediul la Bruxelles, organizează anual concursul „Cele mai frumoase piețe europene de Crăciun” și a nominalizat 20 de târguri din 20 de orașe europene, inclusiv Cluj-Napoca. Piața câștigătoare va fi dată de votul publicului. Votul se încheie în 10 decembrie.

„Avem vești bune! Târgul de Crăciun Cluj-Napoca a fost nominalizat în concursul European Best Christmas Market al European Best Destinations! Dacă vă suntem dragi și vă place ce facem, vă rugăm să ne ajutați cu un vot aici https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Milioane de mulțumiri”

targ craciun 1

Pe site-ul european Best Destinations se arată că în ultimii trei ani, competiția între târgurile de Crăciun a fost foarte strânsă, iar câștigătorul a fost orașul Zagreb, pentru  că a avut una dintre cele mai frumoase scene de Advent din Europa.

Ce spun europenii despre Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Europenii care au inițiat competiția de Crăciun, recomandă vizitatorilor să aleagă Târgul de Crăciun din Cluj-Napcoa pentru că este locul potrivit pentru o sărbătoare de familie.

„Ce descrie cel mai bine Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca? Este sărbătoarea Familiei, a întregii familii extinse, formată din copii,bunici, mătuși, unchi și veri. Familia extinsă este un termen adesea folosit în Transilvania, și vă face să vă gândiți la amintirile din copilărie. Și acesta este sentimentul pe care îl regăsiți în Târgul de Crăciun”, scrie pe site-ul Best European Destinations.

targ craciun 3

Pe site-ul mentionat, turiștii sunt încurajați să viziteze Clujul pentru că este un centru cultural și academic important, dar și pentru varietatea de hoteluri și moteluri, unde oricine își poate găsi cazarea potrivită.

Despre Târgul de Crăciun din Cluj, europenii spun că este situat în inimia orașului, în una dintre cele mai vechi și istorice pieșe din Europa de Est,  în jurul Catedralei Sfântul Mihail. Organizatorii concursului menționează că patinoarul din Piața Unirii este una dintre principalele atracții ale Târgului, dar vorbesc și despre aranjamentul căsuțelor tradițonale și despre scena unde seara se pot asculta colinde.

Citiți aici întreaga descriere a orașului din Transilvania și a Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca

Sursa foto: Facebook/Targul de Craciun Cluj-Napoca