Selectați pagina

Românii vor primi informații despre vaccinarea împotriva COVID și de la biserică. Premierul Florin Cîțu: „1 iunie trebuie să fie prima bornă de revenire la normalitate”

Românii vor primi informații despre vaccinarea împotriva COVID și de la biserică. Premierul Florin Cîțu: „1 iunie trebuie să fie prima bornă de revenire la normalitate”

Românii vor primi informații oficiale despre vaccinarea împotriva COVID 19 și de la biserică. PRemierul Florin Cîțu a declarat, luni, că, în baza unui parteneriat încheiat între Guvern și Biserică, preoții le vor transmite credincioșilor informații din broșurile de vaccinare.

1 iunie, prima bornă spre normalitate

Potrivit premierului, acest demers va contribui la obiectivul autorităților, ca de la 1 iunie, viața în România să se apropie de normalitatea de dinaintea pandemiei.

„Am decis constituirea unui comitet format din reprezentanți ai tuturor ministerelor, a cărui sarcină să fie pregătirea revenirii la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021. Această structură va funcționa sub coordonarea prim-ministrului și va colabora cu reprezentanți ai asociațiilor și patronatelor. 1 iunie este prima bornă pentru revenirea treptată la normalitate după perioada pandemiei COVID-19, fixată în condițiile în care lucrurile încep să se stabilizeze din perspectiva situației epidemiologice, iar campania de vaccinare evoluează foarte bine.”

a declarat premierul României, Florin Cîțu

Ritm accelerat al vaccinării

Primul ministru a mai spus că până la finalul lunii iulie, circa 70% din populația României va fi vaccinată. În luna aprilie vor ajunge în țară încă 8.3 milioane de doze de vaccin. Astfel, până la finalul lunii iulie, 10.000 de români ar putea fi imunizați împotriva COVID19

„Campania de vaccinare se derulează mai rapid decât ne-am programat. Fac apel la reprezentanții autorităților locale, ai cultelor religioase să se implice în efortul de informare a cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, singura cale de a depăși cu bine criza sanitară și de a redeschide economia.”

a mai spus premierul Florin Cîțu

Ce spune Biserica

La rândul lor, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române spun că pledează pentru vaccinare și îi îndeamnă pe oameni să se informeze din surse sigure, despre ce presupune imunizarea.

“Personal, pledez în mod ferm pentru implicarea preoţilor în acest act de informare onestă a credincioşilor. Biserica Ortodoxă şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor. În calitatea pe care o am, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am făcut-o, vaccinându-mă”,

a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu a mai precizat că preoții vor transmite credincioșilor informațiile ce se regăsesc în broșura oficială primită de la Guvern, încă din luna ianuarie, de către toate cultele din România.

COVID-19 FACE TOT MAI MULTE VICTIME LA CLUJ. PESTE 100 DE PACIENŢI ÎN STARE GRAVĂ LA ATI

Despre autor