Selectați pagina

VIDEO Cum a fost la Gala de Caritate – „Dăruiește din Suflet pentru Spitalul de Copii Cluj”

VIDEO Cum a fost la Gala de Caritate – „Dăruiește din Suflet pentru Spitalul de Copii Cluj”

O parte a Spitalului Clinic pentru copii cluj va fi renovat cu bani din donații și sponsorizări. Acest lucru se întâmplă după ce, joi seara, la Gala de Caritate – Dăruiește din Suflet, ajunsă la a treia ediție, în acest an, s-au adunat sute de oameni să doneze bani și să pună umărul ca micii pacienți să nu mai fie spitalizați în condiții mizere.

Puțin după ora 19:00 în sala mare a Cinematografului Florin Piersic din Cluj era agitație mare. Sute de părinți – mulți dintre ei cu copii mici în brațe, au venit la gală să doneze. Și să arate, astfel, că societatea se poate implica activ să schimbe lucrurile într-un sistem sanitar despre care se poate spune că este în moarte clinică. Rândurile din față ale sălii erau ocupate de copii veseli și gălăgioși. Copii de la grădinița Panda și de la mai multe școli clujene care au pus și ei mâna să ajute: zile întregi au pictat globuri și au creat decorațiuni de Crăciun. Banii strânși din vânzarea acestora au intrat în urna donațiilor.

Evenimentul a fost unul viu: au concertat Iris, Aldo Blaga &TzikaSaxOrchestra, iar Katia Cărbune – câștigătoare a trofeului Next Star a urcat pe scenă pentru 2 piese. Un copil și ea, care vrea să ajute alți copii.

O bucățică din concertul Iris la Gala de Caritate – Dăruiește din Suflet

Peste tot erau puse urne, voluntarii umblau printre oameni și îi îndemnau să cumpere bilete la tombolă ca să câștige premii puse în joc de sponsori. Ca să arate condițiile improprii în care sunt spitalizați copiii, organizatorii Galei au realizat și un film în Spitalul de Copii: paturi vechi din fier, pardoseala saloanelor e din mozaic vechi în loc de tarchet, pereții sunt vechi și scorojiți, mamele internate cu micuții dorm pe scaune, iar într-o secție a spitalului scara de incendiu este … incompletă: se oprește la etajul 1.

Pentru modernizarea Secției de Ortopedie a Spitalului de Copii e nevoie de 25 de mii de euro. Dacă se adună bani mai mulți, se vor moderniza și alte secții.

salon spitalcopii

Asa arată unul dintre saloanele Spitalului de Copii Cluj/Sursa foto: Facebook – Daruieste din Suflet

Gala organizată de o mână de oameni neobosiți și cu inima mare, ce fac parte din clubul Lions Hope s-a încheiat după câteva ore. Acum se face inventarul donațiilor și al sponsorizărilor și se fac planuri pentru primele investiții. E important de știut că demersul celor de la Lions Hope nu se încheie odată cu gala. Cei care doresc să mai doneze încă bani sau chiar materiale de construcții, o pot face. Fondurile vor merge exclusiv pentru îmbunătățirea condițiilor în Spitalul de Copii.

Donațiile se pot face în contul IBAN al Asociației LIONS HOPE CLUJ NAPOCA: RO79BTRLRONCRT0406639501 deschis la Banca Transilvania