Selectați pagina

Cum îl ajută trupa Taxi pe un tânăr care luptă crâncen cu o boală incurabilă. Banii din bilete și din consumație, donați pentru Darius

Cum îl ajută trupa Taxi pe un tânăr care luptă crâncen cu o boală incurabilă. Banii din bilete și din consumație, donați pentru Darius

Trupa Taxi se implică într-un caz umanitar și concertează, joi, la Cluj-Napoca, în clubul Form Space. Banii din vânzarea biletelor și din consumație vor fi donați pentru Darius, un tânăr de 18 ani din Cluj-Napoca, ce luptă de 12 ani cu o boală nemiloasă.

Darius a fost diagnosticat cu o tumoră canceroasă la nivelul creierului când avea doar 6 ani. După numeroase investigații, băiatul a fost operat de profesorul Ștefan Florian. A urmat un tratament greu de chimioterapie, a fost ținut sub comtrol, iar pentru o perioadă, boala părea să îl lase în pace. Cinci ani mai târziu, însă, tumora a recidivat, iar Darius a ajuns din nou pe masa de operație.

„După cea de a doua operație, medicii ne-au trimis la o clinică din Viena. Noi suntem oameni simpli, nu am cerut noi să ne ducem, am fost trimiși. În România nu ar mai fi avut nici o șansă”, spune Emilia Păcurar, mama tânărului, care luptă acum să învingă, împreună cu Dasrius, pentru a treia oară boala.

În Viena băiatul a fost supus la numeroase investigații, apoi a urmat tratamentul cu citostatice. Periodic, mai exact o dată la 3 luni, părinții îl duceau pe Darius la control. La început, statul român nu părea de acord să deconteze cheltuilelile cu tratamentul. Așa că părinții au fost nevoiți să împrumte bani mulți, pentru că altfel la clinica respectivă nu ar fi fost primiți. Dar mama a fost perseverentă, a făcut demersuri peste demersuri și până la urmă au obținut din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate suma de bani necesară pentru internarea din Viena și pentru chimioterapie.

Din nefericire, când totul părea să meargă bine pentru Darius, speranțele lui și ale familiei s-au prăbușit la începutul acestui an, când boala a recidivat din nou, pentru a treia oară. Așa că părinții și băiatul au luat iar calea străinătății.

„Aproape la sfârșitul lunii martie a terminat Darius tratamentul, dar nu am putut veni atunci acasă pentru că a intervenit o complicație, așa că am mai stat o lună. Acum, starea sa nu este bună: nu aude deloc, nu vede bine – vede dublu, nu umblă, iar starea sa psihică este la pământ. Dar luptăm. De fapt, Darius nu a mai vrut să meargă acum din nou la chimioterapie pentru că, spunea el, după încă un tratament agresiv, nu va mai fi bun de nimic. Și într-adevăr acolo s-a ajuns. Acum are nevoie de aparate auditive, are nevoie de ajutor să se miște, are nevoie de psiholog, deci am început de la zero recuperarea, la fel ca în 2005, ca în 2011”, povestește femeia

Cazul lui Darius a ajuns în atenția unui ONG, Brigada AntiCancer, care a lansat o atitudine de revoltă împotriva cancerului – Stand Against Cancer. Oamenii din asociație s-au mobilizat și, astăzi, organizează concertul caritabil susținut de trupa Taxi.

„Așa cum o dovedesc și prin muzica lor, cei de la Taxi sunt sensibili și nu rămân indiferenți atunci când pot să ajute. De aceea au spus un „DA” prompt la invitația din partea Stand Against Cancer de a cânta cu scopul strângerii de fonduri pentru tratamentul lui Darius Păcurar, care la 18 ani are mai mult de un deceniu de când luptă împotriva cancerului. Concertul va avea loc în data de 11 mai, de la ora 22 la /Form Space. Cu bunăvoința managerilor localului, banii rezultați în urma vânzării de bilete și profitului de la bar, vor fi donați.”, au precizat pentru ȘtiriMed reprezentanții Brigăzii AntiCancer

Stand Against Cancer este o atitudine de revoltă împotriva cancerului inspirată de la bolnavii de cancer. Înseamnă să accepți că boala există, dar să faci tot ce ține de tine pentru a o învinge. Inițiativa aparține ONG-lui Brigada AntiCancer, care își propune sprijinirea bolnavilor de cancer și a familiilor lor prin strângerea de fonduri, ceea ce a reușit până acum prin organizarea de evenimente.

Abordarea e una diferită, astfel că intenția nu e de a frapa prin detalii medicale sau suferința familiilor, pentru că toți știm consecințele neplăcute ale acestei boli. Scopul e de a reuni cât mai multe persoane cărora le pasă, la evenimente precum concerte, expoziții foto, concursuri sportive, ca să se simtă bine împreună , să insufle optimism și curaj victimelor și cel mai important, să doneze. „Te distrezi și faci o faptă bună, în aceeași seară”, fiind una din devizele cu care asociația își promova evenimentele.

Așadar, dacă doriți să contribuiți cât de puțin și să îl ajutați pe Darius, mergeți la concert, deseară, de la ora 22:00, în Form Space. Detalii despre eveniment găsiți AICI