Selectați pagina

Cum încearcă o mână de oameni inimoși să le ajute pe „femeile invizibile” să își regăsească feminitatea

Cum încearcă o mână de oameni inimoși să le ajute pe „femeile invizibile” să își regăsească feminitatea

O mână de oameni cu suflet mare s-au gândit ca în luna cadourilor să le facă o bucurie și femeilor care nu mai au timp pentru feminitate, delicatețe sau farmec. E vorba despre femeile cu care viața nu a fost darnică, cele care dintr-un joc nefericit al destinului au ajuns în centre de găzduire temporară. Și-au pierdut casa, familiile, serviciul și sunt fericite că măcar au un acoperiș deasupra capului.

Voluntarii din două organizații neguvernamentale, Misionarii lui Padre Pio și Life Education for All, au pus mână de la mână și au adunat câteva lucruri de uz zilnic, atât de necesare în dulăpiorul unei femei.Le vor dărui femeilor care trăiesc în două centre de adăpost temporar din Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment dedicat lor, care va fi organizat în 4 martie, între orele 11 – 12:30 la cinema Dacia, în cartierul Mănăștur

„Cele aproximativ 40 de femei care sunt beneficiarele celor doua centre au pierdut lupta cu feminitatea din cauza bătăliilor zilnice cu o viața nu tocmai usoară. Din diverse motive nu au sau și-au pierdut propria locuintă și locuiesc temporar în cele două centre simțindu-se cumva norocoase că au un acoperis deaupra capului și mancare asigurată, dar uitând cum este să zâmbești, să speri, să iubești. Deoarece primesc haine și găzduire temporară din partea Primariei vă sfătuim să le dăruiți pe lângă obiecte de igienă corporala (tampoane, geluri de dus, sampoane, roll-oane, perii și paste de dinți), produse de curațenie (săpun, detergent de haine) si lucruri care să le amintească de faptul că sunt femei (flori, bijuterii, parfumuri, o pereche de ciorapi, o ciocolată).
Ne dorim ca la începutul lunii martie atunci când fiecare dintre noi se gândește la femeile dragi din viața noastră, clujenii să dea din nou dovadă că sunt oameni inimoși cărora le pasă de ce se întâmplă în comunitatea lor și să facă din ziua de 4 martie o zi în care aceste femei să nu se mai simtă ale nimanui. Este așa de usor să faci bine!”, au transmis organizatorii evenimentului “8 Martie pentru femeile invizibile ale Clujului”.

Cei care vor să participe la eveniment sunt invitați să ducă fiecare câte un cadou pentru una din femeile invizibile ale Clujului.