Selectați pagina

Peste 100 de mii de copii din Cluj încep noul an școlar față în față, în 443 de școli și grădinițe. Inspector școlar general: Peste 70% dintre dascăli sunt vaccinați

Peste 100 de mii de copii din Cluj încep noul an școlar față în față, în 443 de școli și grădinițe. Inspector școlar general: Peste 70% dintre dascăli sunt vaccinați

Peste 100 de mii de copii din Cluj încep, luni, noul an școlar, față în față, în 443 de școli și grădinițe din județ.

„În județul Cluj 107.160 elevi vor începe luni, 13 septembrie 2021, cursurile cu prezență fizică în unități, dintre care 61.770 în municipiul Cluj-Napoca. Conducerea unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj împreună cu reprezentanții autorităților publice locale au luate toate măsurile necesare, astfel încât în școlile și grădinițele din județ să se respecte măsurile igienico-sanitare în vigoare, în vederea asigurării dreptului la învățătură și a dreptului la sănătate pentru beneficiarii direcți ai educației.”

transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Amalia Gurzău

Scenariul 1 se poate schimba în doar o săptămână în scenariul 2

Autoritățile anunță că, cel puțin în prima săptămână de școală, cursurile vor fi susținute conform scenariului 1, adică elevii vor merge în clase și vor participa la ore față în față. Însă, scenariile se pot schimba după doar câteva zile, dacă rata infectărilor cu SARS-COV 2 crește.

„Scenariul 2 de organizare și funcționare a cursurilor unității presupune participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din învăţământul special, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie; participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, cu excepția elevilor din învăţământul special; incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.”

se arată într-un comunicat de presă al ISJ Cluj

Ce spune Marinela Marc, inspectorul școlar general al învățământului clujean

Inspectorul școlar general al ISJ Cluj, Marinela Marc, spune că din punct de vedere organizatoric și logistic, atât școlile din județul Cluj, cât și cadrele didatice, sunt pregătite să își primească elevii la ore, față în față.

În plus, Marinela Marc precizează că peste 70% dintre cadrele didactice din școlile și grădinițele județului sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Cu „mici excepții, câteva școli care nu au autorizație de funcționare”, anul școlar poate începe în bune condiții, atât sanitare, cât și cât și pe linia securității la incendii și a securității persoanelor în incinta unităților de învățământ.

marinela marc la isj
Șefa ISJ Cluj, despre cum începe noul an școlar în școlile și grădinițe din județ

„Școlile și grădinițele din județul Cluj sunt pregătite pentru deschiderea cursurilor, au stocuri de măști, de dezinfectanți, s-au refăcut circuitele de acces ale elevilor, au fost asigurate spații de izolare pentru elevii suspecți de infectare cu covid, unde ei să poată fi izolați până la apariția personalului medical sau a părinților.”

a declarat pentru ȘtiriMed, Marinela Marc, inspectorul școlar general al ISJ Cluj

Marinela Marc a făcut și un apel la responsabilitate socială și a îndemnat oamenii să se vaccineze.

„Depinde de noi toți, angajați din sistemul de educație, părinți, copii, membri ai comunității să înțelegem că, numai prin vaccinare, purtatul măștii de protecție și respectarea regulilor de igienă și siguranță sanitară cursurile se vor desfășura la școală pe tot parcursul anului școlar.”

a mai spus Marinela Marc, inspector școlar general al ISJ Cluj

CITEȘTE ȘI: CUM VREA O DIRECTOARE SĂ SCHIMBE IMAGINEA CLASICĂ A ȘCOLII DE LA ȚARĂ