Selectați pagina

Cum a inventat o studentă din Cluj bomboanele care protejează organismul de cancer. Conțin turmeric și afine

Cum a inventat o studentă din Cluj bomboanele care protejează organismul de cancer. Conțin turmeric și afine

O studentă din Cluj a inventat niște drajeuri care protejează organismul uman şi care, datorită ingredientelor folosite, au efect anticancerigen. În plus, bomboanele nu conțin zahăr și sunt bune şi pentru diabetici sau pentru cei care suferă de boli cardiovasculare.

„Drajeurile Candy Shield sunt sănătoase, fără zahăr, cu adaos de îndulcitor natural, extras din ştevie, pudră de afine şi de turmeric. Am ales afinele şi turmericul pentru proprietăţile lor antioxidante foarte bune şi hepatoprotectoare. În plus, am demonstrat prin studii de laborator că extractul de turmeric distruge celulele canceroase şi inhibă dezvoltarea acestora. Consider că sunt alimente ale viitorului, deoarece, dacă sunt introduse în alimentaţia noastră, în special a copiilor, pot preveni, în timp, dezvoltarea bolilor tumorale, hepatice, a celor celor cardiovasculare, dar sunt bune şi pentru persoanele cu diabet. Înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obţinute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea noastră pe termen lung”, a spus Ioana Oprea, studentă în anul 3 la USAMV Cluj, potrivit Mediafax

Ioana Oprea a afirmat că procesul de producere al drajeurilor durează circa două ore, iar ca ingrediente suplimentare acestea mai conţin ulei de cocos, maltodextrină şi şteviol.

Studenta spune că bomboanele pot fi consumate și de copii, dar recomandă să se depășească 5 bucăți zilnic.

Sursa foto: MEDIAFAX