Selectați pagina

Cum învingem obezitatea în rândul copiilor. Îi învățăm de mici obiceiurile alimentare sănătoase. Singurul program de after-school din Cluj, unde copiii învață să gătească sănătos

Cum învingem obezitatea în rândul copiilor. Îi învățăm de mici obiceiurile alimentare sănătoase. Singurul program de after-school din Cluj, unde copiii învață să gătească sănătos

Un  after-school inedit, de week-end,  funcționează încă de săptămâna trecută în Cluj-Napoca, la Zem Center. E vorba de programul Zem Kids, un program unic, în cadrul căruia copiii învață să pună preț pe sănătatea lor și vor ști cum să ajungă adulți sănătoși.

De pildă, în ediția din week-end-ul următor al afterschool-ului Zem Kids, cei mici sunt invitați să participe la un atelier de gătit sănătos. E vorba de Creative Thermomix, o activitate în cadrul căreia Mihaela  Mureșan, nutriționist și consilier în psihologia sănătății îi va învăța pe copii câteva rețete sănătoase, vor găti împreună, iar copiii vor mânca din ce gătesc chiar ei. Și asta nu e tot. Copiii vor putea duce acasă rețetele, să gătească și împreună cu părinții și să participe cu toții activ la implementarea unui stil de viață sănătos în familie.

Care e programul after-school-ului Zem Kids

Stagiile de pregătire after school ZEM KIDS au loc în fiecare săptămâna, vineri-sâmbătă, cate 6 ore intensive de workshop-uri indoor și activități outdoor. Vineri, sosirea e între 12:30-13:00, iar sâmbătă, între 09:30-10:00! Atelierele au loc  la sediul ZEM Center, pe str. Brâncusi 53, Cluj-Napoca (vizavi de Gradinita Tandarica)

Pentru atelierul de gătit sănătos sunt disponibile 10 locuri pe zi, pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Înscrierile se pot face AICI

Prețul pentru participarea la atelierul Creative Thermomix este de 99 lei/zi, cash la fața locului (*prețul scade la 350 lei/4 zile after school plătite in avans)
Prețul include:
– 6 ore de activități intense, de pregătire pentru un stil de viata sanatos
– o masă principală + gustări sănătoase
– toate materialele cu care lucrează
– foto și video din timpul activităților
– suveniruri și retete gastronomice pentru acasă
– 1 voucher-cadou pentru părinti cu 10% reducere la terapii oferite de ZEM Center

De ce sunt importante programele dedicate unui stil de viață sănătos

În România, 1 din 4 copii cu vârsta până în 8 ani este obez sau are probleme cu greutatea în exces. Asta ne clasează pe locul doi în Europa, la capitolul obezitate infantilă. Din cauză că sunt supraponderali sau chiar obezi, tot mai mulți copii sunt diagnosticați cu boli asociate kilogramelor în exces, de la diabet, până la probleme cardiace și dereglări ale tensiunii arteriale, potrivit statisticilor.

Specialiștii spun că, de vină pentru situația în care ajung copiii sunt, părinții, care nu acordă atenție stilului de viață al copilului și lipsa sportului. În școli orele de sport sunt mult prea puține sau, uneori, inexistente, iar în timpul liber, prea puțini părinți aleg să își înscrie copiii la activități sportive.

Așadar, implicarea celor mici în activități care îi învață cum să fie sănătoși și de ce e important să se mențină sănătoși, ar putea schimba, pe viitor,  și procentele îngrijorătoare cu privire la obezitatea infantilă.