Selectați pagina

Cum ne pregatim pentru cea mai scurta zi din an. Romania trece la ora de vara

Cum ne pregatim pentru cea mai scurta zi din an. Romania trece la ora de vara

România trece la ora de vară, în noaptea de sâmbătă spre luni. ORa 3.00 va deveni ora 4.00, astfel că duminică vom avea cea mai scurtă zi din an, de 23 de ore.
Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui. La nivelul Uniunii Europene, trecerea la ora de vară se face similar în toate statele, în aceeași zi.

Medicii avertizează că anumite categorii de oameni pot fi afectate de trecerea la ora de vară. Copiii, vârstnicii, dar și persoanele care suferă de anxietate sau depresie ar putea simți un disconfort crescut și vor avea nevoie de o perioadă mai lungă de acomodare.

Ca să nu resimțim oboseală sau agitație, specialiștii ne recomandă să ne hrănim corespunzător, să consumăm multe fructe și legume proaspete și să nu uităm de hidratare. Deasemenea somnul este important, așa că 8 ore de odihnă pe noapte, sunt necesare.

Efectele negative provocate de schimbarea orei pot fi combatute si cu exercitii fizice. Fie că e vorba de plimbări mai lungi, alergări ușoare în aer liber sau câteva minute de yoga pe zi, activitatea fizică ne va ajuta să trecem mai ușor, odată cu ceasurile, la programul de vară.

Ora de vară se va menține până în 28 octombrie, când se va reveni din nou la ora de iarnă.