Selectați pagina

Cum poate fi readus sportul în prim-plan în școlile din România. O mână de elevi și dascăli ambițioși vor să readucă la viață bazele sportive ale școlii lor. Ajută-i!

Cum poate fi readus sportul în prim-plan în școlile din România. O mână de elevi și dascăli ambițioși vor să readucă la viață bazele sportive ale școlii lor. Ajută-i!

Ce nu fac autoritățile locale își propun să facă niște elevi ambițioși, coordonați de un dascăl care înțelege importanța sportului în viața copiilor și a adolescenților.

O mână de elevi ai Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Cluj, coordonați de profesorul Monica Budușan, și-au pus în cap să readucă strălucirea bazelor sportive și a terenurilor de sport ale școlii în care învață. Pentru acest lucru e nevoie, însă, de bani. Așa că, grupul de ambițioși și-au înscris proiectul la SWIMATHON 2019 și își provoacă rudele, cunoscuții, prietenii sau oamenii de bine să înoate și să doneze pentru ca ei să readucă la viață infrastructura sportivă, dincolo de gardul școlii.

Despre proiectul înscris la SWIMATHON 2019

“JOCUL SPORTIV ŞI JOCUL CROMATIC” este  proiectul Școlii Gimnaziale “Liviu Rebreanu”, înscris la SWIMATHON 2019, în cadrul Fundaţiei Comunitare Cluj.

Elevii și coordonatorii își doresc să înfrumuseţeze şi să reîmprospăteze bazele sportive ale şcolii, unele spaţii destinate pentru jocuri şi mişcare, spaţii deteriorate care necesită împrospătare, animare prin culoare.

Obiectivul principal al proiectului este amenajarea bazei sportive pe o suprafaţă de minim 300 mp, spaţiu destinat segmentului “joc şi mişcare” din cadrul școlii, punând accent pe educaţia nonformală, cerinţe tot mai accentuate la noile generaţii.

 „Avem nevoie de modele de bună practică, pentru ca, astfel, şcoala noastră să se dezvolte, să crească şi să performeze într-o comunitate implicată activ, pe plan social, cultural, educaţional, sportiv si economic.”, a spus Monica Budușan, profesorul coordonator

Sportivi de renume susțin proiectul

DORIN GOGA – căpitanul echipei de fotbal Universitatea Cluj a anunțat deja că susține proiectul copiilor.

„Susţin proiectul „JOCUL SPORTIV şi JOCUL CROMATIC” convins fiind de faptul că, dând resursele materiale necesare, un mediu plăcut şi o motivaţie puternică, copiii vor învăţa deprinderi sănătoase de la viaţă de mici.
Pentru mine sportul înseamnă sănătate, bucurie, socializare! Fiind copil de profesori de sport am iubit şi am practicat toate sporturile iar marea pasiune a fost fotbalul. Dacă iubeşti şi faci cu pasiune un sport cu doar puţină disciplina poţi să ajungi la performanţă.Ce este mai frumos decât să faci ceea ce-ţi place şi să fii răsplătit cu ovaţii şi aplauze?”, a spus Dorin Goga

IMPLICĂ-TE şi DONEZĂ pentru un viitor sănătos, pentru educaţie prin mişcare, pentru puterea de a fi primul exemplu în viaţa copilului tău!
Link-ul care te trimite la primul pas: https://swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro/liviu_rebrean…/…
#SWIMATON

 

HAIDU RALUCA OANA – Medaliată cu aur la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles, alături de Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi Diana Bulimar

„Susţin proiectul Jocul Sportiv şi Jocul Cromatic pentru că reuşita în viaţă înseamnă să clădeşti de mic puţin câte puţin, să munceşti zilnic şi să crezi în tine. Visele devin realitate dacă crezi cu adevarat în ele şi munceşti pentru a le împlini. DONEAZĂ şi CREDE în visul tău! Clădeşte viaţa pe care vrei s-o ai!, spune Raluca Oana Haidu

Apasă butonul DONEAZĂ pe pagina  https://swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro/liviu_rebreanu…/  şi fă o schimbare începând cu tine!”

Copii cu dizabilități, care susțin sportul

BIRO ŞERBAN – elevul Şcolii Gimnaziale Liviu Rebreanu Cluj

„Sunt elev în clasa a şaptea la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, sunt vesel, optimist şi ador natura cu tot ceea ce are ea: pământ aer şi apă.Preferata mea este apa care dă viaţă tuturor plantelor, animalelor şi nouă oamenilor. Consider că pe lângă viaţa ne dă şi sănătate , de aceea este esenţial să îi mulţumim mângâind-o prin mişcările noastre de înot. Pentru mine înotul este sportul care îmi dă libertatea mişcării, încrederea că pot face totul. Dacă azi este vorba să facem o alegere, ALEGEM viitorul nostru,vom face o schimbare în mediul în care trăim, azi ALEG să fiu AMBASADOR în cadrul proiectului „Jocul Sportiv şi Jocul Cromatic”., spune Șerban

ALEGE şi DONEAZĂ urmând trei paşi simpli:

1.Deschide link-ul: https://swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro/liviu_rebreanu…/

2.Apasă în proiect butonul DONEAZĂ şi alege înotător Biro Şerban!Am să fiu acolo pentru mine, pentru noi, pentru a face o schimbare!

3.Alătură-te proiectului şi fă o schimbare!

Printre ambasadorii proiectului se numără și un consilier local al municipiului Cluj-Napoca, Mihaela Suciu.

„Am acceptat, la invitația doamnei profesor Monica Budusan, să fiu ambasadorul proiectului „JOCUL SPORTIV ŞI JOCUL CROMATIC” în primul rând pentru că e vorba de un proiect pentru copii, un proiect care vrea să înfrumuseţeze viaţa copiilor de la Școala „Liviu Rebreanu” iar în al doilea rând pentru că e o provocare şi eu răspund pozitiv la provocările de acest tip și o să mă implic astfel încât proiectul să-şi atingă obiectivele. IMPLICĂ-TE şi DONEAZĂ”, spune Mihaela Suciu.

#Înoată! Dacă mai mult plutești, decât înoți #donează pentru proiectul nostru la Swimathon sau înscrie-te în echipa unui #ambasador. Intră pe https://swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro și alege varianta prin care vrei să te implici.

#Swimathon #Swimathon10 #FCC #FundațiaComunitarăCluj #ValuriDeBine#JoculSportivȘiJoculCromatic #ȘcoalaGimnazialăLiviuRebreanu