Selectați pagina

Cum pot copiii scăpa de frici. Vezi aici soluțiile specialiștilor

Cum pot copiii scăpa de frici. Vezi aici soluțiile specialiștilor

Tot mai mulți copii suferă de anxietate și depresie, spun specialiștii. Asta pentru că micuții au prea multă incertitudine în viața lor, prea multă noutate, sunt implicați în prea multe activități, iar psihic sunt astfel suprasolicitați. În plus, copiii ajung să simtă frică din cauza adulților.

Dacă un părinte e bine el cu el, atunci va fi bine și copilul. Dacă te simte plin de griji atunci va avea o frică permanentă, a declarat psihologul Domnica Petrovai, în cadrul unui seminarului „Cum scăpăm de frici”.

De cele mai multe ori părinții grăbiți să le asigure copiilor lor confortul material, uită să își observe micuții. Atunci când un copil respinge, simte defapt frica de a nu fi acceptat și are nevoie de multă interacțiune. La fel când un copil e trist, lovește sau e plictisit poate fi un semnal pentru părinte că acesta simte teama de abandon, că simte nu poate conta pe celelalt de lângă el.

Un copil are nevoie de sprijin, are nevoie de mult timp liber. Într-o lume în care totul e controlat de adult e nevoie să îi oferim spațiu și să îi simplificăm viața, a spus Domnica Petrovai.

Dacă vorbim de frica pe care un copil o manifestă față de lucrurile care îl conjoară ca de exemplu animale, lucruri din natură sau chiar personaje fictive, părintele poate să rezolve aceste lucruri fiind alături de el. Micuțul are nevoie de cele mai multe ori doar de o confirmare că părinții sunt aproape, iar o îmbrățișare îi va convinge definitiv că nimic rău nu i se poate întâmpla. În plus, părinții nu trebuie să uite că dacă ei simt frică față de un lucru nu le pot cere copiilor lor să fie curajoși.

Despre autor