Selectați pagina

Cum pot fi ajutați copiii să se reintegreze în colectivitate, chiar și după o pauză mai lungă. Ce recomandă specialiștii Centrului de terapii alternative ZEM Center din Cluj

Cum pot fi ajutați copiii să se reintegreze în colectivitate, chiar și după o pauză mai lungă. Ce recomandă specialiștii Centrului de terapii alternative ZEM Center din Cluj

Aproape orice părinte știe că intrarea în colectivitate a copilului, fie că e vorba de creșă sau grădiniță, este un examen emoțional greu de trecut, pe de o parte de către copil, pe de altă parte de către părinți. Pe cât de stresat poate fi copilul că schimbă mediul de joacă, masă și somn, pentru cel puțin 4 ore zilnic,  pe atât de agitat e adultul, care nu de puține ori pândește cu lacrimi în ochi pe la geamurile grupei, unde și-a lăsat puiuțul.

Dar ce se fac părinții atunci când trec cu bine peste primul an de colectivitate și toamna următoare îi pune în fața unei noi încercări: cel mic e neliniștit, spune că visează urât noaptea, are dureri de burtică, ba chiar începe să o dea în bâlbâială, mai ales când vine vorba de mers la grădiniță.

Specialiștii în terapii alternative ai ZEM Center, din Cluj-Napoca, care lucrează atât cu părinți, cât și cu copii, spun că în ultima perioadă au avut nenumărate solicitări din partea părinților să îi ajute cu o soluție, care să readucă linitștea emoțională, dar și fizică a copilului.

Protocolul Imunitate Terapia Bowen, în 7 ședințe

terapeut bowen zem center

Terapeutii Zem Center, specializati sa lucreze si cu copii/ Sursa foto: Zem Center

Cu siguranță că atunci când copilul acuză dureri de burtă și are stări de neliniște, orice părinte se gândește să îl ducă la un consult medical. Însă, nu e deloc greșit, dacă, în paralel, părintele încearcă să identifice și sursa problemei copilului și să o trateze prin metode alternative.

În Cluj-Napoca, de pildă, acest lucru se poate face la ZEM Center – un centru specializat, unde se practică mai multe terapii alternative, de la Bowen, Kinetoterapie, masaj Raindrop, până la Psihoterapie – cu ajutorul Terapiei Bowen. Specialiștii de aici sunt pregătiți să lucreze, atât cu bebeluși, cât și cu copii și adulți și adaptează tehnicile în funcție de nevoile clientului.

Pentru înlăturarea disconfortului emoțional și fizic, generat de reîntoarcerea în colectivitate a copilului, terapeutul Bowen Alexandra Chira recomandă Protocolul Imunitate Terapia Bowen 7 ședințe. Cu alte cuvinte, problemele celui mic vor dispărea în urma celor 7 ședințe de Terapie Bowen, dacă acestea sunt realizate cu frecvența recomandată de specialist.

Detalii despre program, programări și informații se pot obține la tel. 0740484054 sau pe pagina de Facebook: https://www.zemcenter.ro/terapia-bowen/

CITIȚI mai multe detalii despre CE ESTE TERAPIA BOWEN ȘI CUM POATE FI FOLOSITĂ ÎN BENEFICIUL PACIENȚILOR. CUI SE ADRESEAZĂ TEHNICILE BOWEN