Selectați pagina

Cum prevenim și cum tratăm insolația la copii. Ce nu trebuie să lipsească din trusa de vacanță

Cum prevenim și cum tratăm insolația la copii. Ce nu trebuie să lipsească din trusa de vacanță

În următoarele 5 zile, marea majoritate a românilor va fi în mini-vacanță. Și, pentru că multe famii merg să se relaxeze alături de copii, la munte, la mare, în resorturi cu piscine sau băi termale, e important ca părinții să fie atenți la semnele de insolație care pot apărea la cei mici.

Medicii atrag atenția părinților să nu își țină copiii în soare, în special la orele amiezii, să le protejeze capul cu pălării de soare și să îi dea cu cremă de protecție împotriva razelor UV.

Dacă totuși cei mici fac insolație, iată câteva semne care vă arată că e vorba de o posibilă insolație: piele fierbinte, roșie si uscată, durere de cap, febră, vărsături, dezorientare, chiar delir și respirație superficială, rapidă.

Medicul pediatru Ana Ștefănescu, explică pe blogul său, doctoritadecopii.ro, ce măsuri trebuie să ia părinții, în cazul în care observă la copil primele semne de insolație. Astfel, potrivit medicului, copilul trebuie să ia pauză de la stat la soare și e indicat să fie ținut la umbră. Micului pacient i se vor administra lichide, in cantități mici si repetate, în paralel cu aplicarea de comprese reci la nivelul fruntii si al extremităților, dacă sunt fierbinți. Medicul recomandă și administrarea de paracetamol, dacă copilul are febră greu tolerată. Atenție, dacă starea celui mic  se agravează, este necesară prezentarea pacientului la urgențe.

Așadar, din trusa de vacană, fiți atenți să nu vă lipsească cremele de protecție solară, antitermicele, pălăria de soare și câteva sticluțe cu apă.

 

Sursa foto: institutiimedicale.ro