Selectați pagina

Cum reușește o adolescentă pasionată de muzică să își facă orașul cunoscut în întreaga lume

Cum reușește o adolescentă pasionată de muzică să își facă orașul cunoscut în întreaga lume

O adolescentă pentru care muzica e totul, a reușit în doar doi ani să pună pe harta lumii micul orășel în care locuiește, Câmpia Turzii, prin concursurile de talie internațională pe care le câștigă. Maria Mocean are 14 ani și cântă de când era doar o copilă. Spune despre ea că e pasionată de canto și că ar putea cânta încontinuu. Dealtfel nu trece zi fără să exerseze, măcar 2 ore.

După ce în ultimii doi ani de zile a reușit să urce pe scenele unor festivaluri de muzică de talie internațională, dedicate segmentului ei de vârstă și să câștige doar premiile I și II, în prag de Crăciun, Maria a mai venit acasă cu 3 diplome, câștigate la Festivalul Național de Muzică și poezie „Bran Winter Fest”.

„Trofeul „Bran Winter Fest” la secțiunea Limba Română, trofeu secțiunea Limbă Străină și trofeu la secțiunea etno. Câștigarea acestor premii este o confirmare a muncii depuse și a iubirii fără margini pentru muzică. Iar o mare parte din această realizare se datorează profesorului de canto Domnul Cornel Pop căruia îi mulțumim. Felicitări Mary!!!”, a scris pe Facebook mama Mariei, Carmen Mocean.

Maria Mocean a început să cânte de mică, într-un grup vocal din Câmpia Turzii. Pentru că talentul ei părea de la început să fie unul promițător, părinții fetei au decis să o susțină. I-au plătit ore de canto și niciodată nu au spus „NU” atunci când trebuiau să scoată bani grei din buzunar ca Maria să poată merge în străinătate la concursuri. De fiecare dată eforturile le-au fost răsplătite, pentru că Maria nu a venit niciodată acasă de la un concurs sau festival muzical, fără să aducă măcar un premiu II.

În vara acestui an, Maria Mocean a reușit să își vadă unul din vise cu ochii: a urcat pe scenă și a cântat alături de Paul Ciuci, solistul trupei Compact. Iar un alt vis al Mariei este acela de a cânta alături de Andra.

Urmăriți mai jos o galerie foto cu Maria Mocean, iar la finalul acestui an pe ȘtiriMed veți citi un interviu amplu cu tânăra care în câțiva ani ar putea fi unul dintre artiștii consacrați ai României.