Selectați pagina

Cum rezistă berzele din Vlaha în cuibul plin de zăpadă. Au primit mâncare de la săteni VIDEO și FOTO

Cum rezistă berzele din Vlaha în cuibul plin de zăpadă. Au primit mâncare de la săteni VIDEO și FOTO

Berzele din Vlaha, județul Cluj, botezate Miska și Leske, au ajuns în urmă cu o săptămână în cuibul în care au stat anul trecut. Cuibul este monitorizat video, iar o echipă de ornitologi urmărește în permanență situația familiei de berze, care acum întâmpină dificultăți din cauza vremii.

Pe pagina de facebook dedicată familiei de berze din Vlaha – clujbird.ro – activitatea berzelor poate fi urmărită de oricine, iar coordonatorul proiectului de studiere a familiei de berze, oferă informații despre situația acestora.

Cele două berze, botezate anul trecut de sătenii din Vlaha, au ajuns în cuib în urmă cu o săptămână. Temperaturile extrem de scăzute și ninsorile din ulrima vreme le-a îngreunat situația celor două zburătoare, care, din fericire, încă nu au depus ouăle. În nopțile când temepraturile au scăzut spre -10 grade, berzele au părăsit cuibul și au înnoptat pe stâlpi sau pe hornurile caselor.

„Berzele stăteau pe un picior, reducând pierderea de energie asunzând celelalt picior și ciocul între pene.Soarta berzelor este privită cu îngrijorare de către săteni. Proprietarul restaurantului local Csáni a trimis pești pentru a hrăni perechea de berze.”, au scris pe site-ul clujbird.ro, cei care monitorizează cuplul de berze

Urmăriți AICI imagini live din cuibul berzelor din Vlaha. Iar dacă vreți să faceți o plimbare de week-end înafara Clujului, le puteți face o vizită celor 2 berze simpatice, pentru a le duce o gustare.