Selectați pagina

Cum sa nu ajungem la urgenta in aceasta perioada. Vezi sfaturile medicilor

Cum sa nu ajungem la urgenta in aceasta perioada. Vezi sfaturile medicilor

Numarul solicitarilor in unitatile de primiri urgente creste in perioada sarbatorilor de iarna. Medicii spun ca in aceasta perioada solicitarile cresc cu aproximativ 10 procente. Cei mai multi pacienti au probleme digestive, dar sunt si victime din accidente rutiere.

Specialiștii ne îndeamnă să consumăm cu moderație alimentele cu multă grăsime sau alcoolul. Nutritionistii ne recomanda ca in aceasta perioada sa consumam multe fructe si legume, intre mese, pentru a ajuta digestia. Produsele traditionale trebuie consummate cu moderatie mai ales de catre cei care au tinut post.

Trebuie sa incercam sa fim cumpatati. A fost postul iar oamenii trebuie sa reia treptat alimentatia si consumul de alcool. Sa incerce sa alterneze consumul de alimente bogate in grasimi si friptura cu o salata. Se recomanda si unconsum de fructe, iar ultima masa sa fie ora 18-19, cel tarziu, a declarat pentru stirimed.ro,  Adela Golea, director medical Spitalul Judetean de Urgenta Cluj.

In ultima perioada, tot mai multe personae care muncesc in strainatate si se intorc de sarbatori acasa ajung la urgenta cu probleme digestive.

Cei care lucreaza in alte tari si au adoptat stilul alimentar din tara in care traiesc, trec acum pe traditional. Nu e vorba de consumul mai mare, schimbarea alimentatiei poate sa duca la indigestii, a adaugat medicul Adela Golea.

In perioada sarbatorilor la Unitatea de primiri Urgente ajung cu peste 10 la suta mai multi pacienti. Cei mai multi au probleme digestive, dar crește și numărul victimelor din accidente sau a altercații pe fondul consumului excesiv de alcool.

 

Despre autor