Selectați pagina

Cum se joacă guvernanții cu nervii mamelor. Legea indemnizațiilor, plafonată din nou

Cum se joacă guvernanții cu nervii mamelor. Legea indemnizațiilor, plafonată din nou

Indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi plafonate la suma de 1800 de euro, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a mai precizat că în maximum două săptămâni va fi promulgată o Ordonanțăde Urgență a Guvernului, care prevede plafonarea indemnizațiilor.

„Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. Rândul trecut a apărut această poveste când noi nu eram pregătiţi cu legea, lucram la Legea salarizării, dar în acest moment s-au lucrat deja toate variantele. Am ajuns pe varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maximum cât este în Europa la ora actuală, adică 1800 euro, cât are Germania. Peste 1800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus Lia Olguța Vasilescu, potrivit Mediafax

Indemnizațiile acordate păinților aflați în concediu pentru creșterea copiilor până la doi ani au fost sccoase de sub plafon în 2016. Până în 2016, părinții care optau pentru concediu de un an de zile, aveau plafonul stabilit la 3400 de lei, iar cei care optau pentru cocnediu pe perioadă de 2 ani de zile, aveau plafon de 1200 de lei.