Selectați pagina

Cum se schimbă un spital din temelii, atunci când medicii se implică. Eveniment caritabil pentru o secție de Dermatologie

Cum se schimbă un spital din temelii, atunci când medicii se implică. Eveniment caritabil pentru o secție de Dermatologie

Spitalul Municipal Turda era până în 2016 un loc unde ajungeau doar pacienții „ghinioniști” sau cei care nu aveau posibilitate să ajungă la spitale din Cluj. Lucrurile au început să se schimbe în urmă cu 3 ani, când la conducerea spitalului a ajuns un chirurg tânăr, ce și-a pus în cap să transforme un spital de care fuge toată lumea, într-o unitate de bază pentru Turda și localitățile din împrejurimi.

Încet, încet au început lucrări de renovare ale spitalului și s-au depus proiecte europene pentru accesarea de fonduri necesare transformării unității medicale.

Un lucru demn de menționat e că medicii care lucrează în Spitalul Municipal Turda se implică activ să miște lucrurile. De pildă, la finalul lunii mai va fi organizat un eveniment caritabil, la inițiativa medicului dermatolog Mara Sabău, iar banii strânși vor fi folosiți pentru renovarea secției de Dermatologie. Potrivit inturda.ro, evenimentul caritabil „Împreună reabiliotăm dermatologia turdeană” este organizat împreună cu Centrul de Echitație Salina Equines și va avea loc în 30 mai, de la ora 18:00. La eveniment poate participa oricine, în schimbul unei donații minime de 150 de lei. În cadrul evenimentului va avea loc un spectacol de echitație și o degustare de vinuri.