Selectați pagina

Cum sunt atrași medicii români să plece la muncă în străinătate. Au șansa să fie angajați pe loc, la târgul de cariere

Cum sunt atrași medicii români să plece la muncă în străinătate. Au șansa să fie angajați pe loc, la târgul de cariere

Medicii români sunt atrași prin diverse modalități să muncească în spitalele din străinătate. Iar pe lângă salariile mari oferite, comparativ cu salariile din sistemul sanitar românesc, noua metodă a recrutorilor este să îi angajeze direct pe candidați, chiar în timpul târgului de joburi. În 1 aprilie se dă startul ediției de primăvară a târgurilor de cariere, în cadrul cărora sunt oferite mii de locuri de muncă în spitale din străinătate.

Târgurile din această primăvară sunt organizate de Cariere în Alb și vor avea loc în 6 orașe din România.

Cluj-Napoca – 1 Aprilie, Casa de Cultură a Studenților
Sibiu – 2 Aprilie, Hotel Continental Forum
Iași – 8 Aprilie, Casa de Cultură a Studenților
București – 29 Aprilie, Sala Palatului
Craiova – 30 Aprilie, Ramada Plaza Craiova
Timișoara -6 Mai, Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT)

La aceste târguri și-au anunțat prezența peste 90 de angajatori, iar cei care își doresc o carieră în străinătate, au la dispoziție sute de locuri de muncă în țări precum Marea Britanie, Germania, Austria, Irlanda, Franța, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia sau Danemarca.

“Anul acesta, edițiile Târgurilor de Joburi aduc pentru personalul medical aflat în căutarea unui loc de muncă o gamă mult mai largă de recrutori. Am analizat intens feedback-ul primit sezoanele trecute și venim în întâmpinarea personalului medical cu oferte foarte bine pliate pe nevoile lor. De asemenea, foarte mulți recrutori locali și-au manifestat interesul de a participa la târguri, iar noi suntem mai mult decât bucuroși să îi primim”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă remis ȘtiriMed, Corina Pop – Sales Manager la Cariere în Alb.

Organizatorii au mai precizat că noutatea pentru acest sezon de târguri este că oamenii pot obține pe loc unul din posturile disponibile și pot semna contractul de angajare chiar la târg. De aceea, este important ca ei să își
aducă la târg documentele în original, pentru a semna contractul.

„Intrarea în cadrul târgurilor este gratuită, iar personalul medical este așteptat între orele 10:00 și 16:00 să vină cu multă energie și dornic de schimbări benefice în carieră”, au mai precizat organizatorii