Selectați pagina

Cum tratăm gripa și răceala. 5 remedii naturiste dovedite științific că sunt eficiente în tratarea gripei și răcelii

Cum tratăm gripa și răceala. 5 remedii naturiste dovedite științific că sunt eficiente în tratarea gripei și răcelii

Episoadele de răceli,infecții respiratorii severe și chiar gripă pot fi depășite și cu ajutorul remediilor naturiste. Cercetările științifice au demonstrat că unele remedii naturiste pot fi folosite cu succes în tratarea răcelilor. Și pot fi de ajutor până când pacientul ajunge la medic, scrie University Health News

1. ULEIUL DE OREGANO
Încă din timpuri străvechi uleiul de oregano era folosit ca remediu natural pentru tratarea răcelilor, a durerilor de gât sau chiar a bronșitelor și gripei. Ultimele studii științifice ale cercetătorilor din America arată că uleiul volatil din oregano are proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii. În plus, oregano ajută și la calmarea durerilor de stomac, ajută digestia și stimulează bila. Deasemenea este de ajutor în calmarea senzației de greață și, în cazul pacienților cu gripă, ajută la reducerea febrei.

2. GHIMBIRUL
Ghimbirul este de ajutor pentru că reduce senzația de greață, un simptom ce apare în cazurile de gripă. Ghimbirul este folosit pentru reducerea stărilor de greață în cazul pacienților care fac chimioterapie. Un studiu citat de University Health News, realizat de Institutul Național de Cancer din America, pe 644 de subiecți – pacienți diagnosticați cu cancer – demonstrează că ghimbirul i-a ajutat în reducerea stării de greață. În caz de răceală, pacienții pot lua ghimbir sub formă de capsule, praf sau tinctură. Deasemenea, ceaiul de ghimbir poate fi de ajutor în cazul răcelilor. Atenție, însă, ghimbirul nu se administrează ca tratament naturist atunci când pacientul ia medicamente pentru colesterol, diabet sau tensiune arterială.

3.PROBIOTICELE
Probioticele sunt bacterii benefice care ajută la întărirea sistemului imunitar. Potrivit University Health News, probioticele trebuie luate înainte de apariția primelor simptome de răceală, mai ales dacă ați stat în preajma unor persoane bolnave sau ați frecventat locuri aglomerate. Probioticele eficiente sunt cele care conțin Lactobacillus și Bifidobacterium.

CITEȘTE ȘI 5 DECESE DIN CAUZA GRIPEI. INFECTIILE RESPIRATORII SI GRIPA FAC RAVAGII IN TOATA TARA; CUM NE PROTEJĂM ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

4. HIDRATAREA
Unul dintre cele mai eficiente și simple remedii împotriva răcelii și gripei este apa, spun specialiștii de la UHN. Beți apă cât mai des, iar dacă aveți senzație de greață și stări de vomă, beți apă în înghițituri mici. Fiți atenți la primele semne ale deshidratării, mai ales atunci când e vorba de copii. Aceștia se deshidratează repede, iar dacă observați că cei mici au pielea uscată, au senzație de gură uscată sau se plâng de crampe musculare sau dureri de cap, consultați de urgență un medic.

CITEȘTE ȘI TERAPIA BOWEN, DE AJUTOR ÎN TRATAREA VIROZELOR RESPIRATORII

5. LĂMÂIE, MIERE ȘI CEAI
Cele mai la îndemână remedii naturiste pentru tratarea răcelilor și gripei sunt lămâile, mierea și ceaiurile, în special infuziile de ierburi. Mierea și lămâia adăugate în ceai, nu doar că îl fac mai gustos, ci aduc un aport de vitamine. În plus, mierea ajută la calmarea tusei, precum și la ameliorarea durerii în gât.

CITEȘTE ȘI OȚETUL DE MERE AJUTĂ ORGANISMUL ÎN CAZ DE RĂCEALĂ