Selectați pagina

Cum vrea Primăria Cluj-Napoca să sprijine părinții care au copiii internați la Oncologie

Cum vrea Primăria Cluj-Napoca să sprijine părinții care au copiii internați la Oncologie

Părinții care au copiii bolnavi internați în Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, ar putea avea la dispoziție o casă în care să locuiască pe durata internării și tratamentului copiilor. Autoritățile locale au anunțat că vor construi o casă pentru acești părinți, iar proiectul ar urma să fie votat și aprobat de consilierii locali în următoarea ședință de Consiliu Local.

„Urmărim să oferim sprijin familiilor care au copiii internați la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” prin parteneriatul dintre Primăria Cluj-Napoca prin Direcţia de Asistenţă Socială, I.O.C.N. şi Asociaţia umanitară “Alexandru Damian” pentru construirea unei case în apropierea Institutului, pe str. Republicii, unde să se poată caza gratuit părinții care sunt în nevoie, pe perioada efectuării tratamentului copiilor. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Acordului de parteneriat necesar implementării Programului social „Casa părinților” este supus aprobării Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca în ședința de miercuri, 8 mai.”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook  a primarului Emil Boc.

Potrivit proiectului de hotărâre, terenul aflat în administrarea municipalității clujene care va fi pus la dispoziția programului „Casa Părinților” este situat pe strada Republicii. Prin acest proiect, familiile care au nevoie de cazare temporară la Cluj pentru tratamentul copiilor la Institutul Oncologic vor avea la dispoziție camere (capacitați de 2-5 persoane) cu băi proprii, bucătărie, spațiu de joacă, bibliotecă, internet, cameră pentru spălat, uscat haine și alte spații comune și dotări necesare pentru asigurarea unor condiții cât mai aproape de nevoile acestor oameni. Cazarea va fi gratuită, iar Primăria va asigura totodată contravaloarea consumului de utilități.