Selectați pagina

Cursuri online la Universitatea de Medicină din Cluj pentru a evita răspândirea noului coronavirus

Cursuri online la Universitatea de Medicină din Cluj pentru a evita răspândirea noului coronavirus

Studenții Universității de Medicină din Cluj participă începând de astăzi la cursuri online. Reprezentanții universității au decis să sisteze cursurile clasice pentru ca noul coronavirus să nu se răspândească.

În perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus. Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu, spun reprezentanții universității

Aceste măsuri vor fi în vigoare până la mijlocul lunii martie.

Aplicarea acestei măsuri este necesară din mai multe motive, dintre care menţionăm:
– Prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției.
– Tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, însă datorită mobilității lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției.
– Nivelul de contagiozitate este crescut chiar și în absența manifestărilor clinice, se mai arată în comunicatul transmis de UMF.

Studenții mai sunt sfătuiți să evite locurile aglomerate precu, cinematografele, restaurantele sau mall-urile, iar dacă călătoresc în zonele de risc să respecte reglementărilor privind autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile.

Sursa foto: UMF Facebook

Despre autor