Selectați pagina

Școlile rămân deschise și peste pragul de infectare de 6 la mie, în localitate. Ce spune ministrul Educației

Școlile rămân deschise și peste pragul de infectare de 6 la mie, în localitate. Ce spune ministrul Educației

Școlile rămân deschise și peste pragul de infectare de 6 la mia de locuitori din localitate, a decis, miercuri, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că s-a cerut introducerea în școli a testelor cu salivă, non invazive, care până acum nu erau omologate.

Declarația ministrului Educației, Sorin Câmpeanu:

„Referitor la scenariile de funcționare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat in unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competențe medicale/epidemiologice)

  1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rată de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasa/școala, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competențe, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.


2. Adoptarea de măsuri suplimentare având că obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening.

După această prima etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății în vederea modificării ordinului comun în concordanța cu hotărârile adoptate.

Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii modului de funcționare al școlilor începând cu ziua de luni, 4 oct. 2021”.

Sursa: edupedu.ro

Până la această hotărâre, legea pevedea că în momentul în care într-o localitate, gradul de infectare ajunge la 6 la mia de locuitori, elevii nu vor mai merge fizic la ore, iar cursurile se mută în online.

În Cluj-Napoca, rata de infectare a depășit, miercuri, pragul de 6 la mia de locuitori. Școlile vor rămâne deschise, acolo unde nu sunt cazuri de Coronavirus.