Select Page

Dispute între ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru și Federația SANITAS. Sindicaliștii îi cer demisia

Dispute între ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru și Federația SANITAS. Sindicaliștii îi cer demisia

Sindicaliștii de la Federația SANITAS i-au cerut, vineri, demisia ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, după ce acesta din urmă a postat pe Facebook un mesaj în care îi acuză pe sindicaliști că fac ” jocurile unui PSD care ii va atrage in cloaca specifică, în care încălcarea legii este regulă.”

„Considerăm că am urmat toţi paşii prevăzuţi de legislaţia în vigoare până la declanşarea grevei generale. Şi răspunsul dumneavoastră ? Am atras cadrele medicale într-un demers abject şi cerem pomeni, noi, cei care veghem la sănătatea populaţiei ? Abject este modul în care dumneavoastră trataţi angajaţii sistemului sanitar şi de asistenţă socială. Abject este că aţi tergiversat luarea unor decizii concrete şi corecte pentru cadrele medicale. Abject este modul în care dumneavoastră minţiţi acest popor şi vă ascundeţi în spatele unor scuze care nu au nici o bază reală”, se arată în scrisoarea deschisă a sindicaliștilor din sănătate

SANITAS a cerut demisia ministrului Dragoș Pîslaru, după ce acesta a scris pe Facebook un mesaj în care făcea referire la faptul că greva din sănătate declanșată la începutul săptămânii a fost declarată ilegală.

„I-am atenționat de mai multe ori pe liderii SANITAS cu privire la ilegalitatea grevei. Le-am spus clar si răspicat ca fac jocurile unui PSD care ii va atrage in cloaca specifica, in care încălcarea legii este regula. Regret ca au fost atrase in acest demers abject cadrele medicale pe care le respect pentru rolul crucial pe care il joaca in societate. Manevrele de pomana electorală ale PSD/ALDE, de a se folosi de greva pentru a crea aparenta de urgentă si a justifica încălcarea altei legi, a responsabilității fiscal-bugetare, ce precizează clar ca este ilegal sa cresti salarii cu mai puțin de 180 zile înainte de alegeri, sunt astfel demontate.
Din nou realizam de ce sunt importante aceste alegeri – nu pentru a stabili detalii doctrinare de politica publica, ci pentru a trece de la încălcarea flagranta si repetata a legii la respectarea acesteia, de la captura statului pentru gașca de partid la o buna guvernare cu respect pentru toți cetățenii, de la corupție la onestitate.”, a scris minsitrul Muncii pe Facebook

Sursa foto: www.hotnews.ro

About The Author