Selectați pagina

Doamne frumoase care fac bine pentru societate. Cristina Grigore respiră pentru și prin PEDITEL 1791

Doamne frumoase care fac bine pentru societate. Cristina Grigore respiră pentru și prin PEDITEL 1791

Pentru că luna martie este dedicată femeilor, ȘtiriMed va publica o serie de materiale cu si despre doamne care fac lucruri frumoase pentru societate. Începem seria interviurilor cu o doamnă care, prin acțiunile sale, a făcut mult bine părinților și, deopotrivă, copiilor: Cristina Grigore, omul care a făcut posibil PEDITEL 1791, primul serviciu telefonic medical din România.

ȘtiriMed: Pe tine toată lumea te cunoaște ca fiind „tipa aceea care se zbate pentru PEDITEL”. Cum a ajuns Cristina Grigore să aducă PEDITEL-ul în punctul în care e acum: cel mai bun serviciu telefonic medical din România?

Cristina Grigore: Sunt un om care toată viața mi-am dorit să fac bine celor de lângă mine. Să schimb ceva în bine în locul în care sunt, în comunitatea mea. Am încredere în oameni, în umanitatea lor, dar și în profesionalism. E foarte simplu să ne plângem, să găsim vinovați (mereu ceilalți), dar să nu facem nimic concret. Cred că Peditel 1791 este schimbarea în bine, necesară pe care toată lumea o aștepta. Serviciul comunitar pediatric non-stop Peditel 1791 este o necesitate atât în ceea ce privește accesul la sănătate rapid, dar a ajuns sa fie o referinta in zona de pediatrie pentru ca am tratat parintii cu profesionalism, emaptie, calm, rabdare si orientare spre nevoia medicala si siguranta copilului. Increderea parintilor in noi a dus ca Peditel 1791 sa fie apreciat si recomandat. De la bun inceput ne-am propus sa devina un serviciu de excelenta medical, un model de buna practica, mai ales in relatia parinte _medic. Speram ca am reusit, dar in mod sigur continuam sa fim referinta in Domeniul pediatrie.

ȘtiriMed: Știu că ți se pune întrebarea aceasta zilnic, dar cum găsești forța și resursele de a merge zilnic mai departe, de a face lucrurile să se miște?

Cristina Grigore: Se zice ca este indicat sa-ti faci din pasiune, hobby un job si nu vei avea un job niciodata. Sa schimb in bine comunitatea mea, sa ma implic pozitiv, este parte din mine. Ma simt bine, fericita ca pot lasa o lume mai bine azi, decat a fost ieri. Si, faptul ca in fiecare zi, ajutam peste 150 copii, imi da puterea sa merg mai departe. Ma lupt si rezit pentru copiii mei, pe care echipa medicala excelenta din Peditel 1791 ii ajuta direct si schimba viata lor in bine. Si gasesc resurse sa facem mai mult bine, sa multiplicam faptele bune si implicarea cat mai multor actori sociale. E o onoare sa ii poti ajuta pe ceilalti. E altruism determinat de egoism.

ȘtiriMed:Care a fost cel mai critic moment de când te ocupi de PEDITEL?

Cristina Grigore: Cred ca atunci cand nu mai putem, cand nu mai avem resurse de energie sau de vointa, gasim miraculos puterea de a merge mai departe. Nu stiu Cati oameni responsabili 🙂 ar fi anuntat, neavand resurse financiare si umane – medici, ca serviciul devine national. Iunie 2015 a fost critic, dar cea mai curajoasa decizie pe care am luat-o in 7 ani de cand sunt la Parinti Clujeni, actual Fundatia Parinti din Romania.

ȘtiriMed: În luna femeii, când toate reprezentantele sexului frumos își doresc ceva, tu ce îți dorești?

Cristina Grigore: Sa se implice si mai mult prietenii actuali si sa gasim noi prieteni care vor sa schimbe România in Bine. Putem doar impreuna.

ȘtiriMed: Ce mesaj ai pentru mamele, soțiile, bunicile sau adolescentele de lângă noi?

Cristina Grigore: Noi femeile suntem creatoare ca dam viata si ne implicam. Le doresc sa aiba incredere in forta pe care o au si in schimbarea pe care o pot face. Noi putem face si lasa o lume mai buna

Sursa foto: ziardecluj.ro