Selectați pagina

Doi clujeni cu câini de salvare au plecat în Turcia pentru a căuta supravieţuitori ai cutremurului FOTO

Doi clujeni cu câini de salvare au plecat în Turcia pentru a căuta supravieţuitori ai cutremurului FOTO

Doi voluntari din Cluj cu câini de salvare au plecat în Turcia pentru a se alătura echipelor de acolo care caută oameni sub dărâmături. Este vorba despre doi membrii ai echipei Câini de Salvare Transilvania (C.S.T.) care s-a alăturat în aceasta dimineaţă echipei RO-USAR care va actiona în al doilea val de ajutor trimis Turciei de către România.

Oana Ciora împreuna cu Dino şi Rareș Urs cu Max se alatură personalului specializat de căutare-salvare RO-USAR împreuna cu alte echipe civile certificate în cautarea cu câini din Clubul Câinilor Utilitari şi Câinii SAR Gugulania Caransebes – CSG, se arată în comunicatul Câini de Salvare Transilvania.

caini turcia
Oana Ciora împreuna cu Dino şi Rareș Urs cu Max

Autorităţile române au convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență care au luat mai multe hotărâri pentru a sprijini Turcia puternic afectată de cutremure şi care a solicitat în continuare asistență internațională prin intermediul mecanismului european de protecție civilă, mai precis, nevoia de echipe de căutare-salvare.

Hotărârea nou adoptată prevede următoarele:

-Suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Republica Turcia care constă în mobilizarea și trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

-Aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare salvare urbană care desfășoară acțiuni de intervenție pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul mecanismului de asistență umanitară internațională.

-Abilitarea Ministerului Apărării Naționale de a desfășura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilități, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa și 2 medici și 2 asistenți din cadrul UPU-SMURD București (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv, 2 ofițeri de legătură din cadrul DSU.

Despre autor