Selectați pagina

Procedurile SPA, duse la nivel de artă. Dolce Vita Spa, locul din România unde se pune accent pe echilibrul psiho-emoțional

Procedurile SPA, duse la nivel de artă. Dolce Vita Spa, locul din România unde se pune accent pe echilibrul psiho-emoțional

Cel mai nou centru spa și de welness inaugurat, joi seara, în Cluj-Napoca, revoluționează piața serviciilor de relaxare din zona Transilvaniei, cel puțin. Dolce Vita Spa, deschis în cadrul Grand Hotel Italia, aduce nu doar servicii de welness, ci un întreg proces de bine și de fericire, pe care clienții îl vor regăsi în piscina interioară, în saune, la dușurile senzoriale sau în cabinetele terapeuților.

dolce vita spa
Dolce Vita Spa, locul unde se pune accent pe emoții

„Clienții care vin la noi trebuie să își dea drumul emoțiilor. De aceea, acum, și eu sunt emoționată și nu mi-am pregătit discursul pentru inaugurare. Pentru că aici, la acest spa, totul este despre emoții”, a transmis Loredana Chiș managerul Dolce Vita Spa, chiar înainte de a deschide turul oficial al centrului wellness.

dolce vita spa
Anca Dinu (Stânga), moderatorul evenimentului și Loredana Chiș (dreapta), manager Dolce Vita Spa

Spa-ul cu proceduri personalizate

Procedurile personalizate și un concept de spa adus direct din Italia, duc ideea de spa la un alt nivel. Îl transformă într-un loc, unde oamenii nu se duc doar pentru relaxare, ci și pentru a avea grijă de sănătate și pentru a-și proteja psihicul.

„În Italia, noi avem un grup de hoteluri și toate spa-urile noastre se numesc Dolce Vita. Pentru că Dolce Vita este pentru noi, italienii, un stil de viață care înglobează frumusețea și bucuria de a trăi, este sinonim cu fericirea. Iar acest sentiment de fericire dorim să îl oferim și clienților noștri care vin să viziteze noul nostru centru de spa și wellness. Un spa care a vrut să ne reprezinte pe noi, să reprezinte frumusețea”, a spus Paola Batani, proprietara grupului Batani Select Hotels.

dolce vita spa
La Dolce Vita Spa clienții beneficiază de masaje personalizate

Loredana Chiș este o enciclopedie vie când vine vorba de spa. Nici nu e de mirare că este managerul noului centru de wellnes unde a setat o misiune: fiecare client să plece acasă cu starea de sănătate îmbunătățită.

„Oaspeții noștri nu-și mai doresc neapărat o relaxare musculară, să-și regleze câteva dureri musculare pe care le au în anumite zone, ci își doresc, mai degrabă, o experiență care să-i ajute la nivel mental. Venim după perioada pandemică, în care cu toții am fost răvășiți, dar toată lumea a înțeles ce beneficii grozave aduc spa-ul și tratamentele spa. O experiență în saună, în facilitățile pe care le oferim noi la nivel psiho-emoțional.  Avem ritualuri semnătură dolce vita. Oaspeții noștri pot să le regăsească doar la noi. Sunt pe protocoale unice și creează o experiență”, a explicat Loredana Chiș.

O investiție de 500 k de euro

Chiar dacă hotelul în care s-a deschis noul spa este unul cu tradiție pe piața de profil din România, tocmai un centru wellness la standarde înalte era veriga lipsa din lanțul serviciilor de calitate oferite clienților. După un an de muncă și 500 de mii de euro investiți, Dolce Vita Spa și-a deschis porțile cu tot cu produsele și procedurile de origine italiană.

„În anul 2007 am început să construim hotelul, în 2011 am deschis și acum am reușit să finalizăm tot complexul, să închidem, practic, cercul, pentru că, de la început ne-am propus avem și zonă de relaxare. Avem piscina exterioară și ne mai lipsea spa-ul, pe care-l avem acum. Este o investiție frumoasă și un hotel care o să se ridice la nivelul cerințelor clienților”, a declarat Simion Prunean, asociat și administrator Grand Hotel Italia Cluj

dolce vita spa
Piscina interioară Dolce Vita Spa

Fondatorii noului spa spun că întregul concept al Dolce Vita se învârte în jurul cuvintelor cheie: echilibrul și armonia. Aici, oaspeții sunt invitați să se lase purtați de fluxul dulce al vieții și să redescopere bucuria și plăcerea unei existențe împlinite. De la muzică și artă, până la mâncare și băutură, fiecare element este atent gândit pentru a crea o experiență completă de revitalizare și relaxare.

Astfel, cei care vor păși în interiorul centrului, vor găsi nu doar calitate și eleganță, ci și îmbinarea naturii într-un cadru perfect creat, pentru îndeplinirea nevoilor clienților. Iar partea cu adevărat valoroasă pentru clienți este informarea. Personalul centrului este instruit să ofere vizitatorilor informații despre toate procedurile, precum și detalii despre beneficiile wellnessului asupra sănătății fizice și mintale.

„Noi avem masaje personalizate și putem spune că nu există nicio persoană care să aibă contraindicație la masaj. Înainte de a ajuge în cabinet, fiecare client răspunde unui set de întrebări, pentru ca noi să înțelegem ce probleme și ce nevoi are. Facem o anamneză a fiecărui client, ca să îi putem oferi exact procedura sau masajul de care are nevoie”, a explicat și Alex Toma, terapeut șef în cadrul Dolce Vita Spa.

dolce vita spa
Terapii personalizate la Dolce Vita Spa

Sauna, ca artă

Despre benediciile saunei pentru sănătate se vorbește prea puțin în România.Și, de prea puține ori, curele de saună sunt recomandate ca medicament. În Italia, însă, maeștrii saunelor au misiunea de a-i ajuta pe oameni să își îmbunătățească starea de sănătate și să își crească imunitatea cu ajutorul saunei. Acolo, maeștrii saunelor sunt organizați chiar și într-un sindicat, încă din 2007.

Antonio Novello, maestru de saună și președinte al„Asso Sauna”, primul sindicat italian al maeștrilor de saună, a fost prezent, joi, la inaugurarea noului centru spa din România. Pentru că el este cel care a pus la punct protocoalele de saună, care vor fi urmate aici.

dolce vita spa
Antonio Novello, maestru de saună

„Cel mai important beneficiu al saunei pentru sănătate este acela că întărește organismul . Dacă este făcută corect, această alternanță de căldură, urmată de o reacție rece, obligă organismul să lucreze pentru a reveni la temperatura normală și toate funcțiile vitale se autoreglează. Această autoreglare a organismului vie la pachet și cu întărirea sistemului imunitar”, a explicat Antonio Novello. maestru de saună

Dincolo de experiența clasică a saunei, umedă sau uscată, clienții pot testa dușurile senzoriale, se pot relaxa în zonele de șezlonguri sau în piscina interioară sau pot opta pentru procedurile cosmetice sau pentru sesiunile de terapie cu boluri tibetane.

Noul centru spa oferă și servicii și facilități pentru copii, dar și zile cu procedri care poartă eticheta adults only.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ TE RELAXEZI ȘI SĂ AI GRIJĂ DE SĂNĂTATE CU ȘEDINȚE REGULATE ÎN SAUNA FINLANDEZĂ. BENEFICII ȘI AVANTAJE ALE SAUNEI USCATE