Selectați pagina

Donare de organe la Deva. Rinichii au fost transplantaţi la doi pacienţi din Cluj

Donare de organe la Deva. Rinichii au fost transplantaţi la doi pacienţi din Cluj

Rinichii, corneea şi ficatul unui pacient de 54 de ani internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva au fost prelevate de echipe de medici din Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti şi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Intervenţia a fost făcută în această săptămâna a anunţat conducerea spitalului din Deva.

Doi pacienţi,aflaţi de câţiva ani pe listele de aşteptare la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj au primit rinichii donaţi.

Din dragoste pentru aproapele nostru… Așa a gândit familia pacientului de 54 de ani care a decis ca din suferința pierderii celui drag, să facă un gest altruist și să dăruiască viață și speranță altor oameni aflați în suferință, prin acceptarea #donării de organe. Mulțumiri și condoleanțe familiei îndoliate, Dumnezeu să le dăruiască sănătate și mângâiere pentru pierderea suferită, a declarat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, a avut loc prima #prelevare de #organe din acest an, prin participarea echipelor de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni condusă de Dr. Genadiy Vatachki, de la Institutul Clinic De Urologie Si Transplant Renal Cluj condusă de Dr. Pop Dan și de la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București prin Dr. Manole Ioana, care au prelevat ficatul, rinichii și corneea.


Această acțiune, nu ar fi fost posibilă fără implicarea conducerii SJU Deva, care susține necondiționat activitatea Centrului de Prelevare Deva, a Dr. Ioana Kovacs – KDP și as. Monica Popescu coordonator, a implicării medicilor A.T.I., Dr. Anghel Bunea, Dr. Alexandra Demian Crisan, Dr. Rosu Silviu și Dr. Lorena Ehim, precum și implicarea întregului personal sanitar și auxiliar al secției, fără efortul cărora nu ar fi putut avea loc intervenția, mai arată reprezentanţii spitalului din Deva.

Despre autor