Selectați pagina

Două grădiniţe din Cluj, închise. Copii şi angajaţi, confirmaţi cu COVID-19

Două grădiniţe din Cluj, închise. Copii şi angajaţi, confirmaţi cu COVID-19

Două grădiniţe din judeţul Cluj şi-au închis porţile, după ce mai multe cadre didactice şi preşcolari sunt infecţati cu Covid-19. Este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit Mica Sirenă din Cluj-Napoca şi de Grădiniţa Prichindelul cel Isteţ din Turda.

Conducerea unitatii de invatamânt a primit decizia DSP Cluj care prevede suspendarea activitatii pentru toate grupele pentru o perioada de 14 zile. In urma efectuarii anchetei epidemiologice s-au suspendat cursurile fizice şi s-a trecut în online,

a declarat pentru StiriMed, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj, Amelia Gurzău.

Reprezentanţii Prefecturii Cluj au precizat că pe durata suspendării cursurilor vor fi curăţate şi aerisite sălile, se vor face dezinfecţia generală și nebulizarea spaţiilor unităţii de învăţământ.

Se aprobă suspendarea pâna la data de 08.03.2021 a activităţii didactice care presupune participarea zilnică, cu prezenţă fizică a preşcolarilor pentru unitatea de învăţământ Grădiniţa cu Program Prelungit Mica Sirenă din Cluj-Napoca,

se arată în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgenţă Cluj.

Din cei 306 copii care merg la această grădiniță, șase sunt confirmați pozitiv, iar dintre cei 46 de angajați, cinci sunt pozitivi.

Părinții copiilor care merg la Grădinița „Mica Sirenă” spun că lucrurile ar fi mai grave.

„Sunt vreo 12 copii bolnavi numai la fiul meu în grupă, inclusiv părinți bolnavi. Și eu am COVID”,

a spus un părinte, citat de stiridecluj.ro

Şi în Turda au fost suspendate cursurile la Grădiniţa Prichindelul cel Isteţ. Aici, din 12 grupe în 3 au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu Coronavirus, atât în rândul copiilor cât şi a cadrelor didactice.

Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Cluj spun că şi aici se vor dezinfecta toate spaţiile.

Despre autor