Selectați pagina

Două inimi noi, pentru doi tineri. Prof. Horațiu Suciu a realizat două transplanturi de cord, în 24 de ore, la Tg. Mureș

Două inimi noi, pentru doi tineri. Prof. Horațiu Suciu a realizat două transplanturi de cord, în 24 de ore, la Tg. Mureș

Doi tineri au primit o nouă șansă la viață în Săptămâna luminată. Un clujean de 30 de ani și o tânără absolventă de medicină de 24 de ani au câte o inimă nouă. Cele două transplanturi de cord au fost realizate de prof.dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) și echipa sa.

Medicul care a realizat transplanturile mulțumește public donatorilor

Medicul Horațiu Suciu a scris un mesaj emoționant, pe pagina sa de socializare, în care a mulțumit familiei donatorilor, dar și echipei sale medicale.

”Două transplanturi de cord, în două zile. Săptămâna luminată a adus viață la Târgu Mureș. Din nou. Un pacient clujean, în vârstă de 30 de ani, era internat de două luni la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la IUBCvT Târgu Mureș. Am încercat diferite variante care să îi amelioreze starea, însă parcă nu se arăta soluția salvatoare. A venit însă în marțea de după Paști. Un donator de 50 ani aflat în București este cel de la care a fost prelevat cordul care i-a dat tânărului clujean speranța și viața”, a scris prof. Horațiu Suciu, pe pagina sa de Facebook

Medicul își continuă mesajul, cu alte detalii emoționante.

„Stăteam, după transplant, în biroul meu de la Institut, bucuros că zilele acestea au fost într-adevăr bune, măcar pentru un om din 8 miliarde. Și a sunat telefonul.Un accident de la Baia Mare provocase decesul unei fetițe de 16 ani. Cumplită, de neînchipuit durerea familiei, care a avut bunătatea de a-și transforma tragedia în viată. Și astfel, o domnișoară de 24 de ani, a primit astăzi mai tânărul cord. Ea este absolventă de Medicină și până acum câteva ore nu își alesese specializarea pentru Rezidențiat. Nu știu care va fi până la urmă aceasta, dar sigur ea va fi medic și va salva alte vieți”, a punctat medicul.

Prof. Horațiu Suciu, despre colegii din echipa medicală: „Mă înclin în fața lor!”

În postare, prof. Horațiu Suciu, nu uită să mulțumească și echipei medicale, alături de care a intrat în sala de operație.

„Acum e târziu. Văd, de la fereastra biroului meu, lumini în oraș. Mă gândesc la colegii mei. Am realizat, împreună cu ei, două transplanturi de cord, în două zile. Nu știu dacă sunt eroi, dar sigur sunt ca un vânt puternic ce au suflat în velele navei vieții unor oameni care au în față noi orizonturi. Mă înclin în fața lor. Iar celor care au avut puterea de a dona cordul membrilor decedați ai familiilor lor, le mulțumesc. Sunt surorile și frații de viață, care au donat speranța și au desăvârșit iubirea de oameni”, a încheiat prof. dr. Horațiu Suciu.

CITEȘTE ȘI: O NOUĂ INIMĂ PENTRU UN JURNALIST CLUJEAN. MEDICII DIN TÂRGU MUREȘ I-AU SALVAT VIAȚA

Despre autor