Selectați pagina

Dovleacul, aliment minune pentru sănătate. Protejează inima, reduce riscul de cancer și e de ajutor în lupta cu kilogramele

Dovleacul, aliment minune pentru sănătate. Protejează inima, reduce riscul de cancer și e de ajutor în lupta cu kilogramele

E toamnă, iar piețele sunt pline de dovleci. Celebrul dovleac nu e utilizat doar pentru decorațiunile sau plăcinta de Haloween, ci e un aliment minune pentru sănătate.

Dovleacul este bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii. Și poate fi introdus ușor în dieta zilnică. Acesta poate fi consumat ca supă ccremă, în smoothie-uri, în salate sau poate fi transformat ușor în pastă și întins pe pâine, în loc de unt.

Datorită conținutului mare de potasiu, dovleacul ajută la reglarea presiunii arteriale. Mai mult, studiile de specilitate arată că dovleacul reduce riscul de cancer de prostată și de colon, datorită conținutului mare de beta-caroten.

Consumul regulat de dovleac ajută și la ținerea sub control a diabetului. Consumul de pulpă de dovleac și de semințe ajută la absorbția glucozei în organism, potrivit studiilor.

Dovleacul ajută și la protejarea și îmbunătățirea imunității, deoarece conține vitamina C și beta-caroten. Odată consumat, dovleacul asigură organismului un boost de energie. Și nu în ultimul rând, dovleacul este un aliat de nădejde pentru cei care vor să scape de câteva kilograme în plus.

Sursa: medicalnewstoday.com

Sursa foto: organicfood.com