Selectați pagina

Chirurgul Lucian Fodor, care a demisionat de la Spitalul Judeţean Cluj, în aplauzele colegilor: Am fost hărţuit!

Chirurgul Lucian Fodor, care a demisionat de la Spitalul Judeţean Cluj, în aplauzele colegilor: Am fost hărţuit!

Unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi plastici din România a demisionat de la Spitalul Judeţean Cluj. Medicul Lucian Fodor a ales să plece după ce, spune el, a fost hărţuit şi chemat într-o comisie de disciplină. Chirurgul spune că deşi s-a dedicat pacienţilor săi şi adus inclusiv materiale sanitare de acasă, reprezentanţii spitalului au ales să angajeze un alt medic în funcţia de sef de compartiment de chirurgie plastică.

Totul a culminat cu chemarea mea în fața unui consiliu de disciplină citez: ca să îmi clarific situația și pentru continuitatea activității medicale. Ei zic că de ce nu se face gardă la Compartiment. La acel moment mai eram doi medici în compartiment. Pe 10 ianuarie 2022 m-au chemat din nou la Consiliul de Disciplină dar nu mai au pe cine că am demisionat. În luna decembrie 2021 mi-au trimis vreo 30 de adrese pentru a le răspunde despre activitatea mea din spital. A fost vorba despre o hărțuire. Doar de hărțuire maximă. Cel mai probabil să mă umilească. Mi-au trimis 30 de adrese. Să le răspund, că ce fac eu. Întrebarea mea este când au timp să conducă Spitalul? Ideea este că eu m-am străduit să fac ceea ce am făcut acolo pentru binele pacienților. S-a spus că am activitate și în privat. Adevărul este că eu am sacrificat privatul. Eu mergeam dimineața la spital unde lucram și după masa mergeam la privat. Eu nu am nevoie de bani și de plicuri de la pacienții pe care îi tratam. Ca să vă faceți o idee eu am cumpărat mobilierul din ambulator, materiale medicale și altele, a spus medicul Lucian Fodor.

Medicul spune că a cumpărat materiale medicale şi alte consumabile pentru secţia în care lucra, totul pentru binele pacienţilor.

Lăsam bani de la mine la asistenta șefă să cumpere materiale medicale de calitate sau alte produse care erau necesare și care nu existau la farmacie. De exemplu firele de sutură care erau de slabă la calitate le cumpăram din banii mei. Îmi aduc aminte că am operat un copil care a suferit un accident grav iar în timpul operației de trei ori s-au rupt firele de sutură la un tendon. Aceste fire au fost cumpărate de spital. În cererea de demisie am scris că donez Spitalului toate lucrurile cumpărate de către mine, a mai aratat chirurgul Lucian Fodor.

Puteti citi interviul intergral cu medicul Lucian Fodor, în Foaia Transilvana.

Medicul a ales să îşi dea demisia de la Spitalul Judeţean Cluj în ultima zi din anul 2021. Tot personalul medical care se afla în spital l-a aplaudat înainte de plecare.

VEZI VIDEO AICI

Lucian Fodor este unul dintre cei mai buni chirurgi plasticieni şi de reconstrucţie din ţară. El a lucrat la spitale prestigioase din Israel şi Statele Unite ale Americii, dar a ales să revină în România pentru a ajuta pacienţii de aici.

Despre autor