Selectați pagina

Doctor ortoped pediatru din Cluj, acuzat de malpraxis, de părinții unei fetițe care i-a fost pacientă

Doctor ortoped pediatru din Cluj, acuzat de malpraxis, de părinții unei fetițe care i-a fost pacientă

Doctorul ortoped pediatru Ioan Dobescu, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, este acuzat de malpraxis, de părinții unei fetițe ce i-a fost pacientă la începutul acestui an. E vorba de o pacientă, în vârstă de 2 ani și 3 luni, care a fost operată de dr. Dobrescu, după ce și-a fracturat mâna.

Părinții fetiței spun că medicul nu i-a informat cu privire la procedurile medicale ce urmau să îi fie făcute fetei. În plus, doctorul ar fi avut o atitudine agresivă verbal la adresa mamei.

„Ne-am internat pe 3 ianuarie, iar a doua zi urma să se interviă, adică se se anestezieze copilul, să se așeze oasele și să i se pună ghips. Toate lucrurile astea eu numai le-am dedus și auzit pe la asistente, nu am mai avut vreo interacțiune cu domnul doctor. Nu a venit să îmi prezinte planul de tratament, nu a venit să interacționeze cu copilul de aproape 3 ani căruia urma să îi repare mâna, nimic.”,

a povestit Paula Niculescu, mama fetiției

Trimisă din Bistrița în Cluj, pentru că nu exista medic ortoped pediatru

Fetița, în vârstă de 2 ani și 3 luni, a fost dusă la Spitalul de Copii Cluj, după ce și-a fracturat mâna, în urma unei sărituri de pe canapea. Părinții spun că au dus copilul la acest spital, la recomandarea medicilor din Spitalul Județean Bistrița, unde copila a ajuns prima dată și unde i s-a pus un ghips provizoriu.

Pentru că în Spitalul din Bistrița nu exista un medic specialist ortoped pediatru, pacienta a fost trimisă la Cluj. Iar spitalul din Cluj a fost anunțat, pe cale instituțională, ca urmează să ajungă o pacientă cu mâna fracturată.

„Ajunși la Spitalul de Pediatrie 1, unde urma să fim internate eu și fetița, am intrat să completez hârtii cu formalități Covid, iar după completarea lor am continuat să aștept să ne cheme pentru internare. După câteva zeci de minute de așteptare s-a deschis o ușă și cineva m-a luat la rost. Acestei voci certărețe încerca să i se alăture și o asistentă draguță, care dorea să îmi explice ce urma să se întâmple cu mine și cu copilul meu, dar săraca nu avea nicio șansă. Se pare că vocea de după mască, cea care mă luase la rost mai devreme, era vocea domnului doctor (a se citi măcelar, vă rog) Ioan Dobrescu, pe care îmi amintesc că l-am întrebat timidă și speriată, dacă voi putea fi cu copila mea când îi va pune ghipsul.”

mai spune mama fetei, într-o postare pe Facebook

Medic, către mama fetiței: „Când o să te faci anestezist sau chirurg, o să intri în sala de operație”

Paula Niculescu mai spune că a fost umilită de dr. Dobrescu, doar pentru că a încercat să fie alături de fiica ei de doar 2 ani, în momentul în care era supusă unor intervenții medicale majore.

„Alinierea oaselor și punerea ghipsului presupune o anestezie generală pentru că, slavă Domnului, am depășit vremea când aceste lucruri se făceau pe viu. Răspunsul lui a fost: “Când o să faci facultatea de medicină, să te faci anestezist sau chirurg, atunci o să intri în sala de operație”. Să trăiți, domnule doctor! În acel moment eu nu știam că distinsul domn era chiar domn’ doctor, iar după acea primă interacțiune încurajatoare, eu nu l-am mai văzut la ochi pe acest personaj, până în momentul externării.”,

spune mama fetiței

Mâna fetei, vindecată incorect

Părinții fetei spun că la externare, li s-a recomandat să meargă în alt spital pentru scoaterea ghipsului de pe mâna pacientei. Chiar dacă mama fetei spune că ar fi fost mai liniștită ca la control fetița să fie văzută de medicul care a operat-o.

„Ne-au chemat la radiologie, ca să verifice dacă oasele sunt în poziție. Ne-am intersectat la 2 min după ce i-au făcut radiografiile cu măcelarul Ioan Dobrescu, care ne-a zis că putem pleca acasă și ne-a făcut recomandarea ca după 3 săptămâni să mergem de unde am venit noi, să îi schimbe cineva ghipsul cu un altul, pe care să îl mai țină 3 săptămâni. Atunci eu am insistat că mi-aș dori farte mult să mă întorc în 3 săptămâni la Cluj și să o vadă tot el pe copilă, moment în care acest… om, a ridicat vocea și m-a întrebat de unde sunt (“Piatra-Neamț…”) și a zis să merg la Piatra-Neamț, după care a plecat, s-a auzit ușa biroului unde a intrat, după care s-au auzit și cheile cu care și-a ferecat ușa. Și uite așa, am rămas pe holul spitalului ca o proastă, cu copilul în brațe fără să înțeleg ce am de făcut.”

mai spune Paula Niculescu

Cei doi părinți au început să îi facă fetei investigații medicale, pe cont propriu. Și, după ce au ajuns la alți specialiști, au aflat că mâna fetei nu a fost poziționată corect în ghips și nu s-a vindecat bine.

„Am cerut spitalului din Cluj documentele medicale pe care ei le dețineau în urma internării mele și a copilei și ce să vezi, am constatat că domnul doctor Dobrescu m-a lăsat să părăsesc spitalul, cu toate că el știa că oasele fetiței mele nu erau aliniate. Nu m-a informat că după intervenția dumnealui trebuia să vădă cineva, dacă nu chiar el, fetița, după o săptămână, nu DUPĂ 3!!! Și dacă la controlul de DUPĂ O SĂPTĂMÂNĂ se constata angularea unuia dintre oase, trebuia intervenit chirurgical cu o tijă elastică.”,

spune mama fetiței

Doctorul Dobrescu, acuzat de luare de mită, în repetate rânduri

Doctorul Ioan Dobrescu a fost acuzat în repetate rânduri de luare de mită. Ba chiar , în 2016, a avut și o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, potrivit clujust.ro

ioan dobrescu
dr. Ioan Dobrescu/Sursa foto: bzc.ro


Acum, cei doi părinți care îl acuză pe doctor de malpraxis, spun că îl vor vor trage la răspundere pentru fapta sa.

„Așa că, domnule doctor cu scârbă și furie, îți urez să îți rupi ambele mâini și să vii la mine să ți le ghipsez. Și să îl saluți pe fiul dumitale, procuror, care probabil te-a scos de-a lungul timpului din toate mocirlele în care te-ai scăldat. Îți promit că voi face tot ce pot ca tu să ieși din sistemul ăsta ucigător.”

spune Paula Niculescu.

ȘtiriMed a trimis o solicitare Spitalului de Copii, să își exprime un punct de vedere cu privire la aceste acuzații. Până la ora publicării acestui material, nu am primit un răspuns. Vom publica poziția instituției, imediat ce vom intra în posesia acesteia

CITEȘTE ȘI O INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ ÎN CAZUL UNEI FETIȚE, AMÂNATĂ O LUNĂ DE ZILE PENTRU CĂ TOȚI CHIRURGII ORTOPEZI DIN SPITALUL DE COPII CLUJ ERAU ÎN CONCEDIU.