Selectați pagina

Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie a SCJU din Târgu Mureș, fellow of the American College of Cardiology

Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie a SCJU din Târgu Mureș,  fellow of the American College of Cardiology

Şefa Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, dr. Theodora Benedek, a primit titlul de „Fellow of the American College of Cardiology”. Ea devine astfel parte a unei echipe de profesioniști care se preocupa de sănătătea inimii.

Am primit astăzi, în cadru festiv, titlul de “Fellow of the American College of Cardiology”. O distincție rară, onorantă și motivantă. Am jurat să îmi dedic întreaga carieră pentru dezvoltarea cardiologiei, punând, în centrul preocupărilor profesionale, bolnavul cardiovascular. A fost o ceremonie frumoasă și emoționantă, un efort susținut, răsplătit cu maximă eleganță, a scris dr. Theodora Benedek pe pagina sa de Facebook.

Dr. Theodora Benedek spune în jurământul depus că își reafirmă angajamentul de a transforma îngrijirea cardiovasculară şi de a îmbunătăţi sănătatea inimii centrată pe pacient.

Jurământul dr. Theodora Benedek, în momentul când a primit distincția

„Acceptând să devin membru în Colegiul American de Cardiologie, îmi reafirm angajamentul de a transforma îngrijirea cardiovasculară şi de a îmbunătăţi sănătatea inimii, având pacienţii în centrul a tot ceea ce fac. Îmi asum de bunăvoie responsabilităţile Fellowship-ului nostru, de a urmări excelenţa în toate aspectele îngrijirii cardiovasculare şi de a căuta cunoștințe și o înţelegere mai profunde. Voi întruchipa profesionalismul şi idealul Fellowship-ului, de a lucra cu membrii echipei mele cardiovasculare, de a preda, de a învăţa şi de a împărtăşi pentru a crea o lume în care inovaţia şi cunoştinţele optimizează îngrijirea cardiovasculară şi rezultatele pacienţilor. Voi căuta cu sârguinţă ceea ce este încă necunoscut, voi împinge bariera în acele locuri unde poate fi mai multă lumină; Voi împărtăși din ceea ce găsesc şi din ceea ce ştiu. Îmi asum aceste responsabilităţi cu sinceritate, pe onoarea mea de membru al Colegiului American de Cardiologie”, se arată în jurământul postat de dr. Theodora Benedek.

Cine este dr. Theodora Benedek

Dr. Theodora Benedek este medic primar cardiologie și medicină internă și cercetător, cu competențe în cardiologie intervențională. Conduce Clinica de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, o clinică de elită care oferă pacienților din toată țara acces la cele mai moderne și complexe metode de diagnostic și tratament al bolilor cardiovasculare

Grupul de cercetare condus de prof. Theodora Benedek cuprinde 20 de doctoranzi și 7 cercetători postdoctorali, care pot beneficia de o infrastructură de cercetare modernă, cu toate facilitățile necesare unei cercetări excelente. Colaborarea cu centrul de cercetare al Spitalului Cardiomed oferă cercetătorilor acces la o infrastructură de cercetare de ultimă generație, inclusiv echipamente de tomografie computerizată cu 128 de felii (cel mai bun din România), RMN cardiac și numeroase software de post-procesare imagistică obținute prin numeroase granturi de cercetare. Activitatea de cercetare intensă a condus la numeroase proiecte de cercetare finanțate de Uniunea Europeană și Guvernul României, precum și la un număr record de publicații științifice în reviste internaționale de mare impact (European Heart Journal, American Heart Journal, Nature Cardiovascular Medicine, Cardiovascular Research, etc.).

Grupul de cercetare a bolilor cardiovasculare din Târgu Mureș are colaborări strânse cu echipele de cercetare din Oxford, Berlin, Viena, Budapesta, Paris, New York, Rotterdam etc., cu care a dezvoltat numeroase proiecte comune. În același timp, acest grup a efectuat peste 30 de studii clinice internaționale multicentre, finanțate de industrie, pentru diferite medicamente cardiovasculare.

Prof. Theodora Benedek este expert extern al Comisiei Europene pentru programele de cercetare în științele vieții timp de 13 ani, iar în ultimii 5 ani a fost vicepreședinte în două paneluri științifice ale Comisiei Europene. (sursa: www.theodorabenedek.ro)

CITEȘTE ȘI: DE CE SĂ ALEGI CHIRURGIA ROBOTICĂ ÎN TRATAREA AFECȚIUNILOR UROLOGICE ȘI ONCOLOGICE. IMPACT, BENEFICII ȘI REZULTATE EXTRAORDINARE

Despre autor