Select Page

După anorexie, o nouă boală face ravagii printre tineri. Ce e „drunkorexia” și cum se manifestă

După anorexie, o nouă boală face ravagii printre tineri. Ce e „drunkorexia” și cum se manifestă

„Drunkorexia” este o boală modernă, din ce în ce mai des întâlnită în rândul femeilor. Tinerele se înfometează şi îşi reduc dramatic consumul de calorii din mâncare pentru a păstra loc pentru cosumul de alcool. Acest comportament este cunoscut, în limbajul curent, drept „drunkorexia”, dar nu este, deocamdată, recunoscut drept o tulburare alimentară, în ciuda caracteristicilor pe care le are în comun cu anorexia, scrie gandul.info

Cu toate că apare atât la femei, cât şi la bărbaţi, aceasta se remarcă mai ales la tinere, un studiu arătând că aproximativ 60% dintre studente prezintă tendinţe de „drunkorexie”. Asta şi pentru că această adevărată industrie care s-a construit în jurul dietelor de slăbit a demonizat continuu consumul de alcool pentru conţinutul său caloric ridicat.

Astfel, o bere poate avea 197 de calorii, cât o felie de pizza, iar un pahar de vin ar putea conţine la fel de multe cât o îngheţată, scrie The Independent.

„Când eram la Universitate, săream peste mese pentru a nu fi balonată când ieşeam în oraş”, spune Lily, de 23 de ani, care acum este antrenor personal. „Într-adevăr, este o tulburare foarte frecventă, mulţi dintre clienţii mei mă întreabă dacă ar trebui să nu mai mănânce la cină pentru a putea bea ceva seara, atunci când au planuri de ieşit în oraş”, a declarat ea pentru Independent.

About The Author