Selectați pagina

După crima de la spitalul din Slatina, ministrul Sănătății a cerut măsuri ca actul medical să nu fie afectat

După crima de la spitalul din Slatina, ministrul Sănătății a cerut măsuri ca actul medical să nu fie afectat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi conducerii Spitalului Judeţean Slatina să ia toate măsurile necesare ca să nu fie afectată desfăşurarea actului medical în spital şi, în special, în secţia de psihiatrie, unde a avut loc o crimă urmată de sinucidere.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, la solicitarea ministrului Sănătăţii, o echipă din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt a verificat, modul de desfăşurare a activităţii în unitatea sanitară, potrivit agerpres.ro.

Conform Raportului de control primit de Ministerul Sănătăţii, evenimentul s-a petrecut în sala de tratament a secţiei de psihiatrie în jurul orelor 1,20 dimineaţa, atunci când pacienţii dormeau. La acea oră, încăperea era neutilizată şi incidentul nu a afectat actul medical desfăşurat în unitate, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, niciunul dintre cei 52 pacienţi internaţi în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina nu a fost afectat.

Toţi au primit tratamentul corespunzător şi la timp, asistenţa medicală necesară fiind asigurată de asistenţi medicali şi îngrijitori din celelalte ture, care au fost solicitaţi de către directorul de îngrijiri pentru asigurarea continuităţii actului medical, se precizează în comunicat.

O asistentă medicală în vârstă de 46 de ani şi un infirmier în vârstă de 56 de ani, ambii angajaţi ai Secţiei Psihiatrie, au fost găsiţi înjunghiaţi într-o încăpere a unităţii care era încuiată pe interior, anchetatorii luând în calcul ipoteza unei crime din gelozie.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul şi femeia aveau o relaţie de mai mult timp. Bărbatul ar fi înjunghiat-o pe femeie cu 11 lovituri de cuţit în zona gâtului şi hemitoracelui, după care s-a sinucis cu acelaşi cuţit. Întâi şi-a tăiat venele şi apoi şi-a secţionat gâtul.

sursa foto:evz.ro

Despre autor