Selectați pagina

Durerile de spate și de membre, boala omului modern. Cum pot fi ținute sub control aceste afecțiuni, fără medicamente, cu Kinetoterapie

Durerile de spate și de membre, boala omului modern. Cum pot fi ținute sub control aceste afecțiuni, fără medicamente, cu Kinetoterapie

Omul modern nu este afectat doar de stres și depresie, aceste boli care fac ravagii în societatea noastră, ci și de alte afecțiuni, cum ar fi durerile de spate și cele ale membrelor. Acestea își pun amprenta asupra stilului de viață și a activității fizice.

Ultimele studii arată că 80% dintre români se plâng de dureri de spate, mai exact, dureri ale coloanei vertebrale, iar în multe cazuri aceste dureri persistă de mai bine de 3 luni. Specialiștii spun că principalele cauze care duc la apariția afecțiunilor coloanei vertebrale sunt: programul de 8 – 9 ore de stat în birou, în cazul majorității angajaților români, lipsa activității fizice, aplecările incorecte sau chiar purtarea unei încălțăminte neadecvate.

Kinetoterapia, salvarea coloanei vertebrale

În mod normal, o durere de spate, ar trebui să ne ducă, dacă nu în cabinetul unui medic, măcar în sala de sport a unui kinetoterapeut, care știe exact ce exerciții trebuie să recomande pentru ameliorarea durerilor cauzate de afecțiunea coloanei vertebrale.

Kinetoterapia se traduce simplu – terapie prin mișcare și este o procedură care are în mijlocul atenției exercițiul fizic. Kinetoterapia se face doar sub supravegherea sau îndrumarea unui specialist.

În Cluj-Napoca, durerile coloanei vertebrale și cele ale membrelor pot fi ținute sub control, cu ajutorul Kinetoterapiei, la ZEM Center. Aici se organizează, în fiecare miercuri, ședințe de „Kinetoterapie de grup”, cu locuri limitate la 3 – 5 persoane per grup. Durata unei ședințe este de 50 de minute, iar costul este de 50 de lei/ședință.

Cum ne ajută Kinetoterapia

Kinetoterapia ameliorează afecțiuni precum:
•Hernia de disc,
•Durerile de spate,
•Durerile de gat,
•Durerile de sold,
•Stres cu anxietate sau depresie.

Specialiștii spun că, de multe ori, chiar și o ședinta pe săptămână de Kinetoterapie, ajută la îmbunătățirea aliniamentului coloanei. În plus, exercițiile ajută la  scăparea de dureri și la redobândirea echilibrului și a libertății de mișcare.

La ZEM Center, o ședință de Kintetoterapie dureaza doar 50 minute, dar este complexă și include încălzirea, dar și miscari și exerciții specifice, adresate fiecărei afecțiuni in parte.

Beneficiile dovedite ale exercițiilor de Kinetoreapie 

Redobandirea fortei si a echilibrului muscular
Redobandirea rezistentei la efort
Cresterea mobilitatii articulare
Recuperarea posttraumatica
Imbunatatirea functionarii nervilor, a digestiei, a glandelor endocrine
Stimularea imunitatii

Ședințele de kinetoterapie de grup de la ZEM Center au loc în  fiecare miercuri după-masa, de la orele 16:00, 17:30 și 19:00.

De reținut că exercitiile de Kinetoterapie, combinate cu terapia Bowen duc de cele mai multe ori la vindecare fără recăderi, deci fără dureri viitoare!

Mai multe detalii și programări puteți obține de AICI  sau la telefon 0740484054