

Un eveniment inedit a scos peste 500 de clujeni din casă în acest weekend. Timp de două zile, copiii, dar și părinții au avut parte de distracție în parcarea Centrului Comercial Ambient. De la tenis de masă, la fotbal sau cățărat, copiii au putut să încerce orice activitate. Mai mult, ei au avut parte de distracție pe ritmuri de dans. Atelierul de street dance a atras foarte mulți doritori de mișcare, iar la demonstrațiile de patine cu rotile, micile dansatoare au impresionat publicul.
„Am încercat să aducem starea de acasă într-un loc unde participă oameni diferiți, am încercat prin copii să aducem familiile laolaltă. Copiii vin pentru joacă și educație. Avem ateliere de joacă, tenis de masă și la această primă ediție a participat paralimpicul Dacian Maxim, o persoană cu dizabilități, în scaun cu rotile, care ne-a arătat ce înseamnă voința, atitudinea și dorința de mișcare”, a explicat Doina Olteanu, organizator al evenimentului.
Cei mici s-au jucat, au învățat să facă origami sau s-au pictat pe față. Din peisaj nu au lipsit nici gustările preferate ale copiilor. Ei și-au putut face singuri vata de zahăr pe băț și au mâncat pop-corn pe săturate. Fără să scoată un leu din buzunarul părinților sau din propria pușculiță, pentru că organizatorii au oferit gratis micile plăceri.
Evenimentul ”Comunitatea suntem noi” nu a fost însă doar despre joc și distracție. O componentă importanta a avut-o partea educativă. Cei mici, dar și cei mari au învățat de la polițiști care sunt regulile de circulație pentru pietoni, iar specialiștii le-au arătat cum să recicleze sau cum să își planteze și să își îngrijească plantele.
În plus, ei au aflat de ce păsările și insectele sunt importante pentru mediu. La atelierele de sănătate cei prezenți au putut afla informații despre cum să aibă grijă de ei.
Eu personal consider că e normalitate să conștientizăm că din secunda în care ne trezim suntem oameni care se pot bucura de una aer sănătos, de un mediu sănătos, de o educație frumoasă, de un viitor pe care ți-l faci zi de zi. Ambient nu clădește doar case, noi ne-am propus în strategia noastră să clădim comunități, chiar dacă sunt mici, dar dacă fiecare instituție privată sau publică ar încerca să clădească mici comunități, cred că ne-ar fi la toți mai bine, a spus Doina Olteanu, pentru stirimed.ro.
Nu au lipsit de la târg nici producătorii locali cu produse hand-made.
Organizatorii spun că evenimentul ”Comunitatea suntem noi”, aflat acum la prima ediție, se va desfășura și anul viitor.