Selectați pagina

Doi medici din Cluj, soț și soție, și-au salvat de la moarte prietenul, care a căzut într-un râu înghețat. Cei trei se aflau într-o ieșire de week-end, cu mai mulți prieteni

Doi medici din Cluj, soț și soție, și-au salvat de la moarte prietenul, care a căzut într-un râu înghețat. Cei trei se aflau într-o ieșire de week-end, cu mai mulți prieteni

Doi medici din Cluj, soț și soție, Adrian și Dana Bartoș, au fost oamenii potriviți, în locul potrivit, sâmbătă, când și-au salvat de la moarte prietenul, pe avocatul clujean, Ciprian Păun. Bărbatul a sărit într-un pârâu înghețat de munte, ca să își salveze fiul ce căzuse în apă. Însă, nu a mai reușit să se salveze și pe el. A căzut sub un pod de gheață, iar de acolo l-au scos, cu greu, prietenii săi. Avocatul era în stop cardio-respirator și au reușit să îl mențină în viață cei doi medici din grup.

„Pentru că mă întreabă tot mai multă lume cine este medicul care m-a salvat, va pot spune că este parte a echipei de prieteni care m-au salvat. Sunt doi de fapt – Este un chirurg de renume și cadru didactic la UMF- dr.Adrian Bartoș și sotia lui, tot cadru didactic și medic celebru, Dana Bartoș! Prietenii mei sunt eroii salvatori și medicii de pe Smurd și Ambulanță , de la UPU și Institutul Inimii. Mai este un prieten bun din sistemul medical care a dat totul pentru mine și a coordonat operațiunea de transfer! Îl pup și îi multumesc!”

a scris pe Facebook, avocatul Ciprian Păun

La rândul său, medicul Adrian Bartoș, a explicat cum s-a petrecut operațiunea de salvare.

„A fost momentul cheie. S-a mobilizat toată lumea. El nu putea fi tras afară pentru că era prins sub gheață. Am spart gheața cu un târnăcop. Toate au fost divine. Nu peste tot găsesti un târnăcop, aruncat așa. Și noi am găsit unul. Am spart gheața și l-am scos afară. Era în stop cardio respirator prin înec. Am început resuscitarea chiar pe mal, acolo, era o suprafață de gheață mai plată. Estimez că a durat două minute timpul de resuscitare. A stat cu capul sub blocul de gheață minute bune. Și soția mea a fost cu mine acolo. Noi am început resuscitarea, fiecare avea ceva de făcut. Au venit repede cei de la SMURD. Ciprian era deja cu oxigenare bună, nu mai era cianotic, se putea deja și glumi cu el. Noi ca prieteni am fost foarte bucuroși să vedem că și-a revenit”

a spus dr. Adrian Bartoș, citat de foaiatransilvana.ro

Avocatul Ciprian Păun se afla sâmbătă, într-o ieșire de week-end cu mai mulți prieteni, într-o zonă de munte din județul Bistrița-Năsăud, când a avut loc accidentul. După ce i s-a acorat primul ajutor de către prietenii săi, bărbatul a fost preluat de un elicopter SMURD și transferat la UPU Cluj.

Ciprian Păun este acum internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, iar starea sa este bună.

ciprian paun 1
Ciprian Păun, avocatul salvat de cei doi medici din Cluj/Sursa foto: Facebook