Selectați pagina

Elevii din Cluj se întorc în bănci. Peste 350 de şcoli se deschid

Elevii din Cluj se întorc în bănci. Peste 350 de şcoli se deschid

Aproape toate şcolile din judeţul Cluj îşi deschid porţile fiind în scenariul 1. Asta înseamnă ce de luni majoritatea elevilor vor fi prezenţi fizic la ore.

Se aprobă, începând cu data de 24.05.2021, modificarea scenariilor de funcționare pentru unele unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj, conform hotărârii nr. 121, se arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

La nivelul județului Cluj, luni, 24 mai 2021, 353 de unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în Scenariul 1, pentru 87.818 de elevi și preșcolari.

Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de siguranță sanitară.

Acest scenariu se aplică în acele unități administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor din localitate, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, inclusiv în municipiile Cluj-Napoca, Gherla și Câmpia Turzii.

87 de unități de învățământ preuniversitar vor adopta Scenariul 2, pentru 12.686 de elevi, dintre care 7.737 vor participa la activitățile educaționale cu prezență fizică.

Ne bucurăm că, în sfârșit, rata incidenței permite revenirea la școală a elevilor din municipiul Cluj-Napoca, localitatea cu cel mai mare număr de școli și de elevi din județul Cluj, după aproape un an de zile de activități de învățare online. Mai avem aproximativ o lună de zile până la sfârșitul cursurilor anului școlar 2020-2021, perioadă care va fi valorificată la maximum de către elevi și cadrele didactice pentru sistematizarea cunoștințelor. Sper ca procesul de adaptare la programul școlar desfășurat în cadrul unităților de învățământ să se producă fără dificultate, iar cadrele didactice să manifeste înțelegere, să le transmită elevilor încedere că, împreună, vor putea să treacă peste toate neajunsurile provocate de această perioadă grea pentru toți. Părinții trebuie să aibă încredere că unitățile de învățământ au luat toate măsurile necesare pentru a crea un spațiu confortabil, sigur, în care să se poată continua procesul de învățare și că este important să continuăm să respectăm regulile de siguranță sanitară și să ne vaccinăm, numai așa putând elimina definitiv efectele acestui virus asupra populației, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj

Despre autor