Selectați pagina

Emil Boc, primarul Clujului, s-a vaccinat împotriva Coronavirus cu vaccinul AstraZeneca

Emil Boc, primarul Clujului, s-a vaccinat împotriva Coronavirus cu vaccinul AstraZeneca

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, s-a vaccinat, luni, împotriva Coronavirus, cu vaccinul Astrazeneca. Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, dupa Pfizer BioNTech și Moderna.

„Azi m-am vaccinat cu vaccinul AstraZeneca. Totul Ok. Recomand tuturor să se vaccineze. Nimeni nu este în siguranță până când toți vom fi în siguranță! Maratonul continuă, în final toți vom fi învingători!”

a spus Emil Boc, după ce s-a vaccinat

Edilul a ținut să adreseze mulțumiri „corpului medical clujean pentru profesionalism, implicare și sprijin în combaterea pandemiei COVID-19.”

În România, vaccinarea cu vaccinul Astrazeneca a debutat luni, 15 februarie. Pe platforma națională de vaccinare, pentru imunizarea cu acest virus s-au înscris 142.000 de persoane.

Potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare se pot face atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Până în data de 14 Februarie, în județul Cluj s-au vaccinat – cu vaccinurile produse de Pfizer și Moderna – 62.980 persoane, dintre care 39.511 în prima etapa și 22.569 în etapa a doua.

CITEȘTE ȘI VACCINAREA ANTI-COVID: PENTRU GRAVIDE ŞI FEMEILE CARE ALĂPTEAZĂ SE FACE LA RECOMANDAREA MEDICULUI