Selectați pagina

Epidemia provocată în China de Coronavirus, declarată urgență publică globală de către OMS

Epidemia provocată în China de Coronavirus, declarată urgență publică globală de către OMS

Epidemia provocată în China de Coronavirus a fost decretată urgență publică internațională, de către Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății, care s-a reunit în cursul zilei de joi, la Geneva.

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții OMS au declarat, joi seara, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost necesară declararea stării de urgență globală, deoarece virusul a depășit granițele Chinei, locul unde a apărut prima dată, luna trecută.

„În ultimele săptămâni, am asistat la apariţia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fără precedent. (…) Trebuie să acţionăm acum pentru a limita răspândirea bolii” a declarat  Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cadrul conferinţei de presă de la Geneva.

Țările ONU sunt sfătuite să trateze această epidemie cu seriozitate și să decidă ce măsuri vor lua, referitor la închiderea granițelor sau anularea zborurilor.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ PE AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CLUJ DIN CAUZA UNEI SUSPICIUNI DE CORONAVIRUS

Primele cazuri de îmbolnăviri cu Coronavirus au apărut, luna trecută, în orașul Wuhan. Cel mai recent bilanț al autorităților chineze arată că, acum, pe teritoriul Chinei se înregistrează 171 de decese cauzate de Coronavirus și sunt circa 8000 de cazuri de îmbolnăviri confirmate. Pe lângă acestea mai există și alte circa 12.000 de cazuri de posibile îmbolnăviri cauzate de Coronavirus.

CITIȚI MAI MULTE DESPRE CE S-A DISCUTAT LA ÎNTRUNIREA DE URGENȚĂ A COMITETULUI OMS