Selectați pagina

Eroii în alb de la Spitalul Judeţean Cluj au salvat o pacientă tânără infectată cu SARS-COV2

Eroii în alb de la Spitalul Judeţean Cluj au salvat o pacientă tânără infectată cu SARS-COV2

Salvare miraculoasă la Spitalul de Urgenţă din Cluj. O pacientă tânără a fost recuperată de medici după ce a stat mai bine de o lună la Terapie Intensivă în urma complicaţiilor date de Covid-19.

„Ești în spital, acum ești în siguranță, totul va fi bine” – sunt primele cuvinte pe care pacienta noastră, Tunde Eva Jako, le-a auzit când se trezea după 10 zile de intubație oro-traheală și ventilație mecanică, petrecute în Secția ATI COVID a spitalului, spun medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.


Pacienta, în vârstă de 30 de ani, a fost fost internată în urma unor complicații grave (insuficiență respiratorie acută, pneumonie SARS-COV-2 în formă critică, cu afectare pulmonară de 90%), survenite în infecția COVID-19. Timp de peste o lună, doamna Jako a fost îngrijită de colegii noștri din secția de terapie intensivă.

A fost preluată prin transfer de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, intubată și ventilată mecanic, iar în urma eforturilor echipei noastre de la ATI pacienta a avut o evoluție favorabilă. Recuperarea a fost anevoioasă, fiind extubată după 10 zile de la transfer și, mai apoi, petrecând o lună în secția de terapie intensivă, pentru tratamentul complex al complicațiilor survenite în urma infecției cu SARS-COV-2.

Femeia a fost intubată timp de 10 zile iar medicii au făcut eforturi pentru recuperarea ei. Abia după o lună aceasta şi-a revenit complet.

salvare eroi 2


Cu siguranță, colegii noștri de la ATI sunt cei care, fără ezitare, au fost mereu în prima linie, de la începutul pandemiei. Le admirăm curajul, puterea de muncă și credința neclintită că întotdeauna există speranță, oricât de sumbre ar părea lucrurile, au spus reprezentanţii spitalului

CITEŞTE ŞI: SECȚII ATI PLINE ÎN SPITALELE COVID DIN CLUJ. MEDICII CAUTĂ DISPERAȚI SOLUȚII PENTRU PACIENȚII NOI

Despre autor