Selectați pagina

Evaluare Nationala 2020: Primul examen din Romania, sustinut in conditii speciale. Absolventii de clasa a VIII-a au susținut prima probă a exmaneului cu masca pe față

Evaluare Nationala 2020: Primul examen din Romania, sustinut in  conditii speciale. Absolventii de clasa a VIII-a au susținut prima probă a exmaneului cu masca pe față

Evaluare Nationala 2020: primul exman care se susține în România, în condiții speciale, din cauza situației create de Pandemia de Coronavirus.

Peste 160 000 de absolvenți de gimnaziu au susținut, luni, prima probă a Evaluării Naționale, cea la Limba și Literatura Română. Elevii au intrat în centrele de examen în grupuri de câte 10, au fost examinați de un asistent medical la intrare, li s-a luat tempertura și au primit măști de unică folosință. În sălile de exmane, aceștia au fost așezați la distanță de 2 metri unul de celălalt și au purtat masca pe toată durata desfășurării probei.

„La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 161.038 de candidați, iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen – dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați. Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială (29 iunie – 4 iulie). Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 (trei) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației, printr-un comunicat de presă.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă – Limba și literatura maternă – va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenții de clasa a VIII-a la Limba și Literatura Română

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Sursa foto: capital.ro