Selectați pagina

UPDATE EXPLOZII CREVEDIA: Patru victime vor fi transferate la spitale din străinătate/56 de răniți, 2 morți/MApN transportă răniți în străinătate

UPDATE EXPLOZII CREVEDIA: Patru victime vor fi transferate la spitale din străinătate/56 de răniți, 2 morți/MApN transportă răniți în străinătate

UPDATE DUMINICĂ EXPLOZII CREVEDIA, DÂMBOVIȚA : Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că alți 8 pacienți vor fi transferați în spitale din străinătate, cu avioane militare.

„Urmează ca în cursul zilei şi la noapte să fie transferaţi alţi şase pacienţi de la Spitalul Floreasca şi doi pacienţi de la Spitalul Bagdasar. Destinaţia acestor pacienţi va fi în Austria (…), în Germania şi unul dintre ei va fi transferat în Norvegia. Vor exista cel puţin două zboruri, care să ducă aceşti pacienţi, unele dintre ele cu escală”, a spus ministrul, duminică, într-o conferinţă de presă.

Primii 4 pacienți au fost transportați la spitale din Belgia și Italia, sâmbătă noaptea și în cursul dimineții de duminică.

Explozii la Crevedia: Pacienți transportați în străinătate, cu avioane MApN
Explozii la Crevedia: Pacienți transportați în străinătate, cu avioane MApN

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, 27 august, în jurul orei 5.15 pentru a efectua o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Bruxelles-Otopeni, pentru transportarea a doi pacienți care au suferit arsuri în urma incendiului produs la depozitul de carburanți din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.Cea de-a doua aeronavă C-27J Spartan a decolat la ora 8.00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienți care au suferit arsuri”, au precizat reprezentanții MApN

Reprezentanți Armatei au mai precizat că misiunile s-au efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

EXPLOZII CREVEDIA: Răniții, internați în spitale din București

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, duminică, că răniții în exploziile din Crevedia sunt internați în mai multe spitale din capitală. O parte dintre ei vor fi trabnsferați în spitrale din străinătate, după ce a fost activat mecaniscul de cooperare europeană pentru protecție civilă. Alături de răniți, vor fi transferați și aparținători, care vor beneficia de sprijin și asistență psihologică.

„La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca sunt 30 de pacienţi, trei civili şi 27 de pompieri. (…) Sunt cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi mecanic. Toţi aceşti pacienţi au fost toaletaţi din punct de vedere chirurgical, supravegheaţi şi sunt în permanentă evaluare. Pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic sunt, în principiu, cei care sunt eligibili pentru transferul în străinătate. (…) Cel de-al doilea spital cu un număr important de pacienţi 13, cinci civili şi opt pompieri – Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni. Şi acolo sunt cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi mecanic. De asemenea, fără să fie la fel de critici, sunt patru pacienţi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă şi Chirurgie Plastică. De asemenea, la Spitalul Universitar Elias, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte – trei pacienţi. Unul dintre ei este transferat în acest moment la Spitalul de Chirurgie Plastică”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, toate spitalele au mobilizat echipele medicale şi a fost instaurat planul alb, care să facă posibilă intervenţia medicală specializată.

UPDATE: Transportul primilor răniți în străinătate se va face în noaptea de sîmbătă spre duminică, în spitalul militar din Bruxelles.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Patru victime rănite în urma mai multor explozii ce au avut loc, sâmbătă seara, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, vor fi transferate la spitale din străinătate. Anunțul a fost făcut de premierul României, Marcel Ciolacu.

„Am fost la Spitalul de Urgență Floreasca să văd care este starea pacienților răniți în exploziile de la Crevedia. Prioritatea acum este să salvăm viața oamenilor. De aceea am activat și mecanismul european de protecție civilă, iar primii pacienți vor fi transferați la Spitalul Militar din Bruxelles în această noapte, la ora 3.30. Rămân în contact permanent cu toți cei responsabili”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

„A fost activat Sistemul European de Protecție Civilă. Mai mult ca sigur, credem că în această noapte, un număr de patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți. Totul va fi transparent”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă seara, în fața Spitalului de Urgență Floreasca București.

EXPLOZII CREVEDIA: VEZI VIDEO CU DECLARAȚII

Guvernul a activat deja o linie verde pentru cetățenii afectați de explozii: 0212069397 și 0212069398 sunt numerele de telefon puse la dispoziția cetățenilor pentru informații legate de rude sau cunoștințe afectate de explozii sau dacă au nevoie de sprijin medical.

Reamintim că mai multe explozii au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Deflagraţiile au fost urmate de un incendiu masiv. În total s-au înregistrat 46 de victime, o persoană a făcut infarct și a decedat, iar restul au suferit arsuri. 26 dintre răniți sunt pompieri. Victimele sunt internate în spitale din capitală.

CITEȘTE ȘI: MEDICII DE LA SCJU CLUJ AU EFECTUAT TREI INTERVENȚII CONCOMITENT PENTRU A SALVA VICTIMELE UNUI ACCIDENT RUTIER