Selectați pagina

Fabrica de cosmetice Farmec va produce dezinfectanți. Așteaptă aprobarea în scris ca să intre în proces de producție

Fabrica de cosmetice Farmec va produce dezinfectanți. Așteaptă aprobarea în scris ca să intre în proces de producție

Fabrica de Cosmetice Farmec din Cluj-Napoca va începe să producă dezinfectanți, din categoria biocidelor. În plină pandemie de Coronavirus, în România este criză de biocide, așa că, reprezentanțiib Farmec au cerut autorizare din partea Ministerului Sănătății, să producă 5 tipuri de dezinfectanți. Aprobarea a fost primită, cel puțin la nivel declarativ, însă producția dezinfectanților va începe în momentul în care există și o aprobare oficială, în scris.

“Am luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, respectiv cu Comisia de biocide, pentru a grăbi autorizarea unui număr de cinci produse dezinfectante, atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe. Este foarte important să subliniez faptul că avizul normal pentru produse dezinfectante se obţine de la Comisia biocide în 2-3 luni”, a declarat pentru zf.ro, Mircea Turdean, CEO-ul fabricii de Cosmetice Farmec.

La mai puțin de 24 de ore de la această declarație, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat într-o emisiune televizată că Farmec va primi din partea Guvernului aprobarea să producă dezinfectanți.

”De sâmbătă suntem în videoconferințe, discutăm cu mediul de afaceri, lucrăm la măsuri fiscale, economice pentru sprijinirea mediului de afaceri. Nu putem să punem lacătul pe economie, să o deschidem când trece această criză. Economia trebuie să meargă înainte. Lecția pe care am învățat-o în aceste zile este că trebuie să ne bazăm pe propria noastră producție, să nu depindem atât de mult de importuri. De săptămâna viitoare sper că putem începe să producem măști în România, iar producția de biocide și mai repede. Pentru sprijinirea celor mai afectate domenii de această criză o să începem cu măsuri graduale, iar acestea să fie susținute de ministerul de Finanțe.”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu

Fabrica Farmec din Cluj-Napoca are în portofoliu, pe lângă produsele cosmetice și dermatocosmetice și 2 game de produse destinate curățeniei, Nufăr și Triumf. În plus, produsele Farmec se găsesc în toate rețelele de supermarketuri și hypermarketuri din țară.