Selectați pagina

Fanii festivalului Untold pot să ajute copiii bolnavi de cancer și leucemie

Fanii festivalului Untold pot să ajute copiii bolnavi de cancer și leucemie

Copiii bolnavi de cancer au o nouă șansă la viață. Primele două camere sterile care vor asigura un tratament corespunzător în cazul leucemiilor și a altor tipuri de cancer vor fi construite la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.Investiția se ridică la aproximativ 100.000 de euro și va fi făcută cu ajutorul Untold și Bursa de Fericire. Festivalierii sunt invitați să participe și să facă donații.

Statisticile arată că în România, unu din doi copii bolnavi de cancer moare. În Europa, 80% trăiesc. După ce am investit în proiecte de modernizare a secțiilor de oncologie, la spitale din București, Brașov și Timișoara, vrem să îmbunătățim această statistică și în favoarea copiilor tratați în Cluj. O cameră sterilă asigură tratamentul anual pentru 30 de copii cu forme severe de cancer, care necesită izolare. Noi vrem să construim la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca două astfel de camere. O asemenea investiție “raportează” rezultate cel puțin 10 ani de la momentul inaugurării, astfel că vor putea fi tratați corect 600 de copii,  a declarat Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.

În lipsa tratamentelor corespunzătoare și aplicate la timp, dar și din cauza infecțiilor spitalicești, copiii bolnavi de cancer din România au de două ori mai puține șanse la viață decât cei din țările occidentale. Untold și Bursa de Fericire vor să crească șansele de vindecare ale micuților internați la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, investind în camere sterile. Proiectul este estimat la peste 100.000 euro, iar lucrările sunt planificate pentru anul 2018.

Asigurarea unor condiții sterile este vitală pe perioada când copilul cu leucemie face tratament. Protocoalele în leucemii presupun administrarea unor doze mari de citostatice, tratamente care salvează vieți, dar care le scad imunitatea micuților pacienți. Izolarea în camere sterile va ajuta ca tratametul aplicat să fie unul cu adevărat eficient, pentru că în asemenea cazuri infecțiile sunt cea mai frecventă cauză de deces.” – a declarat Conf. Dr. Gheorghe Popa, medic primar pediatrie, supraspecializare oncohematologie pediatrică, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Fanii festivalului au ocazia să se implice în această campanie și să doneze 2 euro printr-un SMS la 8844 cu mesajul SPITAL, trimis în cele patru zile ale evenimentului, sau să doneze în contul bancar al Asociației Dăruiește Viață: RO90INGB0000999903330756, deschis la ING Bank România, până la 31 martie 2018.

vizual

Toți cei care au primit gratuit o invitație la Untold au posibilitatea să sprijine cauza printr-o donație personală, realizată în urnele situate la intrarea în festival.

Despre autor