Selectați pagina

VIDEO Femeie din judetul Cluj, preluată de un elicopter SMURD și dusă la spital. A fost rănită de o motocositoare

VIDEO Femeie din judetul Cluj, preluată de un elicopter SMURD și dusă la spital. A fost rănită de o motocositoare

Incident grav în judetul Cluj. O femeie de 62 ani a fost rănită accidental de soțul ei cu o motocositoare. Lama a trecut la câțiva milimetri de artera femurală a femeii. Bărbatul tundea iarba, iar femeia a vrut sa îl ajute și a deschis ușa. Bărbatul s-a întors și i-a provocat răni la picioare și abdomen. Femeia a fost dusa de urgenta la spitalul din Dej pentru a fi stabilizată. Un elicopter SMURD a fost apoi solicitat pentru a o transporta pe pacientă la Spitalul de Urgentă din Cluj-Napoca.

Are o plaga cu interesare vasculară de coapsa stangă. A fost trimisă în stare critica cu soc și a intrat direct in sala de operație cu echipă formată din chirurg, chirurg vascular si un plastician. Dupa operatie, va ramane pe tarapie intensiva si in functie de evolutie va merge spre Chirurgie Plastica sau vasculara. Leziunea e mare, a ajuns în stare critică. Era initial socata cand a ajuns la Spitalul din Dej. S-a facut hemostaza provizorie acolo, la noi a ajuns stabilizată punct de vedere hemodinamic, dar a fost intubată și ventilată mecanic din cauza socului. Noi speram ca evoluția va fi favorabila, dar deocamdată starea e critică. E o leziune de artera femurală, a declarat Adela Golea, director medical Spitalul de Urgență Cluj.

Femeia a avut noroc cu un vecin care a știut să îi acorde primul ajutor până la sosirea ambulanței.

Repede când am vazut-o mi-am dat snurul jos de la pantalon, omule leag-o și stai acolo că ma ocup eu. Am adus perna din casa. Când am vazut că e ametiță am fugit dupa oțet și am trezit-o. I-a venit și lui rău. I-am pus și lui prosop cu oțet până a venit salvarea, a povestit bărbatul de 67 de ani.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.