Selectați pagina

Ficatul și rinichii unei paciente aflate în moarte cerebrală au fost prelevate la Sibiu

Ficatul și rinichii unei paciente aflate în moarte cerebrală au fost prelevate la Sibiu

O pacientă aflată în moarte cerebrală salvează alte vieți. Echipe de medici din Sibiu, Bucureşti şi Cluj-Napoca au prelevat organe de la o pacientă de 58 de ani, din Sibiu, aflată în moarte cerebrală. Organele au fost transportate de Inspectoratul General de Aviaţie

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, Intervenţia chirurgicală de prelevare de organe are loc de la un pacientă de 58 de ani, aflată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor participă o echipă de medici din Bucureşti, de la Institutul Clinic Fundeni, respectiv o echipă de medici din Cluj-Napoca, de la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal.

Echipa din Bucureşti, coordonată de dr. Lungu Vasile şi alcătuită din dr. Alexandru Martiniuc şi asist. Cezar Ioniţă va preleva ficatul pacientei iar echipa din Cluj, coordonată de dr. Dan Pop şi formată din dr. Nucu Marica şi dr. Ghenţi Zolti va releva rinichii donatoarei. Procedurile de prelevare au început în jurul orei 10:30. După prelevare echipele de medici vor pleca de urgenţă către centrele de transplant din Bucureşti şi Cluj, a declarat, pentru mediafax.ro, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Rinichii au salvat viețiile a doi pacienți care au fost operați la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, iar ficatul a ajuns la un pacient din București.

S-au recoltat ficatul și rinichii de la o pacientă de 58 de ani din Sibiu. Rinichii au fost transplantanți la o femeie de 44 ani și un bărbat de 55 ani care sunt la ATI, iar starea lor este bună, a declarat pentru stirimed.ro, Dan Luscalov, coordonator Tranplant la Institutul de URologie și Tranplant Renal Cluj.

Todăriţă a precizat că femeia de la care s-au prelevat organe a fost internată în data de 4 ianuarie 2017 cu diagnosticul de anevrism cerebral iar diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în data de 6 ianuarie ora 14.30.

Sursa foto: aradon.ro

Despre autor